Duvar kağıdı, ısı ve ses yalıtımına yüzde 5 katkı sunuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha çok iç mekânlarda kullanılan duvar kâğıtlarının, kalitesine göre ısı ve ses yalıtımına yüzde 5 oranında katkı sunduğu belirtildi. Vatandaşları defolu duvar kâğıdı mağduru olmamaları konusunda uyaran mimar Fatih Boydak, duvar kağıdının kullanıcısına görsel zenginlik sunduğunu söyledi.

Duvar kâğıdı son yıllarda kullanımı artan bir yapı malzemesi haline geldi. Ancak bu defolu ürünlerin piyasaya girmesi gibi sorunları da beraberinde getirdi. Vatandaşları markası bulunmayan defolu ürünlere itibar etmemeleri konusunda uyaran Wall Art ortaklarından Mimar Boydak, "Müşteriler ürün alırken, ürünü temin ettiği firma, ürünün içeriği ve özellikle de defolu olmamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca hizmet alınan firmanın, uygulama sonrası devamlılık arz etmesi ve geri dönüş alınabilmesi de çok önemli." dedi.

Duvar kâğıdını vatandaşların kendisinin de uygulayabileceğini belirten Boydak, ancak inşaat duvarı bozuk olan yerlerde ustadan yardım alınması gerektiğini ifade etti. Duvar kâğıdının uygulandığı yere görsel bir zenginlik kattığını vurgulayan Boydak, ayrıca kullanıcısına ısı yalıtımı ve ses konforu da sunduğunu anlattı. Boydak, "Duvar kâğıdı artık orta ve alt gelir grubuna da hitap eder hale geldi. Kâğıt, duvar üzerinde yumuşak bir zemin oluşturduğu için ses ve ısı yalıtımına yüzde 5 oranında katkı sunuyor. Ses çınlaması önleniyor. Duvar kâğıdının temizliği de boyaya göre daha kolay oluyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber