Hastane, sünnet olan çocuklara altın hediye ediyor

Almanya'nın Köln eyaletinde Müslüman bir ailenin çocuğunu sünnet eden doktor hakkında yaralama suçu işlediği gerekçesiyle yapılan işlem yankı buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de özel bir hastane, gurbetçilerin yaz döneminde çocuklarıyla ilgili sünnet sorunu yaşamaması için ameliyat ortamında gerçekleştirilen sünnet ücretini yarı yarıya düşürdü. Hastane yönetimi, çocuğunu sünnet ettiren ailelere de altın hediye etmeye başladı.

Sünnetin basit bir operasyon gibi görünmesine rağmen psikolojik açıdan ve yanlış uygulamaların etkilerinin çocuklarda yaşam boyu sürecek sorunlara yol açabileceği belirtildi. Uzmanlar, sünnet için 3?5 yaş arasının psikolojik açıdan bazı sakıncaların olduğu dönem olduğunu ve bu dönemde tıbbi zorunluluk yoksa sünnetten kaçınılması gerektiğini bildirdi. Yeni doğan döneminde sünnetin kolay olması ve genel anestezi gerektirmemesi gibi nedenlerle tercih edildiğine dikkat çeken uzmanlar, operasyon sonrasında bölgenin bakımında titizlik gerektiğini hatırlattı.

Kayseri Özel Melikgazi Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Gültürk, sünnet olmayan çocuklarda idrar yolu iltihaplarının daha çok görüldüğünü ifade etti. Dr. Gültürk, Sünnet olmayan kişilerde cinsel hastalıkların daha sıklıkla, sünnet olmayan birisiyle evli olan kadında da rahim boynu kanserlerinin daha sıklıkla görüldüğünü dile getirdi.

Gültürk, birçok hastalığı önleme adına sünnetin şart olduğunu ve yapılan yasaklamalara karşın gurbetçi ailelerin çözüm olarak kendi ülkelerindeki hastaneleri tercih edebileceklerini hatırlattı. Gültürk, ailelere yardımcı olmak amacıyla ameliyathane ortamında cerrahi müdahale ile yapılan sünnet ücretini 75 liraya kadar düşürdüklerini, hastanelerinde sünnet olan çocuklara da değeri 14?15 lirayı bulan altın hediye ettiklerini açıkladı.

Dr. Aziz Gültürk, yaptıkları kampanyadaki amacın vakıf hastanesi olmaları nedeniyle tarihi misyonlarına uygun hareket etmek olduğunu belirtti. Gültürk, ?Sünnet gibi dini ve sosyal yönü olan vecibenin sağlıklı ve uzman ellerde yapılmasını teşvik edelim hem de insanlara bunun karşılığında küçük bir hediye (gram altın) verelim istedik. Aileler ise çocuklarının hediye almış olmalarından mutluluk duyduklarını ve ince bir jest olduğunu dile getiriyorlar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber