Kazalara karşı römorka sinyal ve ışık sistemi yerleştirdi

Yaz aylarında meydana gelen traktör ve römork kazaları sonucu çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi, Sıddık Şahin adlı çiftçiyi farklı bir çalışmaya yöneltti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Römorkların arkasına sinyal sistemi ve ışık yerleştiren Şahin, artık trafikte römorka bağlı ölümlerin olmaması dileğinde bulundu.

Örnek çiftçi Sıddık Şahin, ?Artık sürücüler römorkları rahatlıkla görecek. Böylece römorklar ecel olmaktan çıkacak.? dedi. Kaza risklerini ortadan kaldıracak ve römorkların sürücüler tarafından rahat bir şekilde görünmesini sağlayacak çalışmanın sahibi Çatova Köyü'nde çiftçilik yapan Sıddık Şahin, römorkun arka tarafına ışıklı lamba sistemi taktırdı. Şahin, ?Araçların arkasında bulunan park lambalarının aynısını römorka taktırdım. Traktörden aldığım elektriği römorkun arkasına kadar götürdüm. Her römorkun arkasında bu sistem var ve istenildiği kadar uzatılabilme özelliği bulunuyor.? dedi.

Sistemin römork başına 100 TL'ye mal olduğunu belirten Şahin, ?Elbistan Ovası'nda binlerce çiftçi bulunuyor. Ben de onlardan biri olarak ürünlerimizi, traktörümün arkasına bağladığım römorklarla taşıyorum. Özellikle de gece olunca karayolunda seyretmek diğer sürücüler açısından büyük tehlikeler doğuruyordu. İnsan hayatı çok değerli. Yaşanan trafik kazaları ve yitip giden canları görünce, buna bir çözüm bulunmasının gerekliliğini hissettim. Başkasından beklemektense sanayiye gittim ve bir elektrikçi ustası bu sistemi römorkuma uyguladı. Artık gece yolculuklarında içim rahat. Her sürücü, önünde bir römork olduğunu rahatlıkla görebilecek. Böylece kaza riski de azalacak. Böylece römorklar ecel olmaktan çıkacak.

Römorktaki sistemde park, geri vites, sinyal ve fren lambaları bulunuyor. Hepsi de muntazam şekilde çalışıyor. Sık sık da kontrollerini yapıyorum. Genelde 2 römork taktığımız için bu sistem her iki römorka da uygulanabiliyor. Ayrıca, başka traktörlerde de kullanılabiliyor. Römorkun arkasındaki lambaları gören yetkililer de beni tebrik ediyor. Umarım diğer çiftçilerimiz de bu duyarlılığa ortak olurlar.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber