Başkent'te yaz kurslarına yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaz aylarını Başkent'te geçiren çocuklara ve gençlere yönelik düzenlediği kurslar büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 30 bin genç, yeteneklerini geliştirmek için yüzmeden İngilizceye kadar birçok kültürel ve sanatsal etkinliklere katılma şansı yakalıyor. Çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerinde açılan yaz kurslara, yorucu geçen bir yılın ardından tatilini hem keyifli hem üretken hem de eğitici geçirmek isteyen öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Tatil boyunca çok değişik aktivitelerin yapıldığı merkezlerde çocuklar ve gençler, masa futbolu, masa tenisi, kort tenisi, langırt, dart, mini golf, wushu, judo, eskrim, karate, halter, güreş, tekvando, kick-box, futbol, voleybol, hentbol, basketbol, jimnastik, plates, kondisyon, atletizm, step, aerobik, temel spor eğitimi, badminton, boks gibi çok çeşitli spor dallarında kendini geliştirebiliyor. Kurslara kayıt yaptıran üyeler en çok, sıcak günlerde serinlemek için Sincan Aile Yaşam Merkezi'nde verilen yüzme dersine ilgi gösteriyor. Eğitimlerine katkı verme amacıyla yetersiz oldukları derslerin destek kurslarına da katılan üyeler, yeteneklerine göre resim, el sanatları, tiyatro, drama, halk oyunları, bağlama, org, piyano, keman, koro, ud-gitar, ney-flüt, keman, dans gibi sanat dallarında kendilerini geliştirebiliyor. Üyeler, bilgisayar, hızlı okuma, zeka oyunları, satranç, diksiyon, İngilizce kurslarıyla da kişisel gelişimlerine erken yaşta katkı sunabiliyor.

KURSLAR YENİ ÖĞRETİM YILINA KADAR SÜRECEK

Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü 164 sosyal ve kültürel projeden biri olan çocuk kulüpleri ve gençlik merkezleri, üyelerinin olumlu alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, sosyal ve kültürel gelişimlerini olumlu yönde desteklemek, organize suç grupları tarafından istismar edilmelerini ve sigara, alkol, kumar gibi kötü alışkanlıklara sürüklenmelerini önlemek amacıyla 365 gün hizmet veriyor. Kurslar, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi ile Ahmetler, Aktepe, Altındağ, Keçiören, Mamak, Sincan, Sinanlı, Elmadağ, Batıkent, Bala, Batıpark, Ansera, Dikmen Çocuk Kulüpleri, Altındağ, Elmadağ, Ansera, Dikmen, Mamak, Batıkent, Gençlik Parkı, Bala, Kalecik Gençlik Merkezleri ve Eryaman, Sincan, Çubuk, Pursaklar, Akyurt, Araplar, Planet Aile Yaşam Merkezleri ile Sincan Kapalı Spor Salonu'nda yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcına kadar sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber