ATO, girişimcilik kurslarıyla hem istihdam, hem de katma değer sağlıyor

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, kentteki istihdam ve üretim sorunun aşılabilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gizer, ?Şu ana kadar KOSGEB ve ABİGEM ile birlikte 400 girişimciyi Adana ekonomisine kazandırdık. Hedefimiz, yıl sonuna kadar bu rakamı bine yükseltmektir.? dedi.

Adana Ticaret Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğiyle dört etapta düzenlenen ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi?ni başarıyla tamamlayan 114 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikasını aldı. ATO Meclis salonunda gerçekleşen törende konuşan KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, girişimcilik eğitimleri ile yeni istihdam olanakları sağlamak ve bu amaçla kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Sucu, ?Girişimcilere kendi işlerini kurabilmeleri için gereken hukuki işlemler, işletmeciliğin hassas noktaları, satış, pazarlama, muhasebe ve girişimcilikle ilgili kapsamlı bilgilerin verildiği eğitimi başarıyla tamamlayan 114 girişimci adayından uygun iş planı hazırlayanların, KOSGEB'in 27 bin TL.'ye ulaşan geri ödemesiz maddi desteklerinden ve 70 bin TL'ye varan faizsiz krediden yararlanabileceklerdir.? diye konutu.

ATO Başkanı Ali Gizer de Adana ekonomisinin eski güçlü günlerini tekrar yaşayabilmesi için girişimci sayısının mutlaka artırılması gerektiğini ifade etti. 2012 yılındaki hedeflerinin, KOSGEB ve ABİGEM işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak başarı sağlayanların sayısını 1000'e çıkarmak olduğunu ifade eden Ali Gizer, ?Türk ekonomisinin en önemli hedeflerinden birinin girişimcilik ruhunun her kesime yayılmasıdır. Bu hedefe ulaşmak için her kurum ve kuruluşun mutlaka işbirliği içerisine girmesi gerekmektedir. Adana Ticaret Odası olarak KOSGEB ve ABİGEM ile birlikte bugün Adana ekonomisine 114 girişimci kazandırdık. Ancak bu sertifika, bir süre sonra yeterli olmayacak. Çünkü burada sertifika ile başlayan süreç, girişimcilerimizi daha da büyük düşünmeye itecek. Bu tür eğitimler, projesi olan yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatın en iyi şekilde desteklenmesi bir yandan kursiyerlerimizi yapacakları girişimlerle istihdam ve üretime yönlendirecek, diğer yandan da Adana ekonomisine hareketlilik kazandırıp, katma değer oluşturacaktır.? diye konuştu.

Törende, ATO Başkanı Ali Gizer ve KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber