Patenci adam Kırıkkale'de

Patenci adam olarak bilinen Azerbaycanlı skeytman Ekber İbrahim Zadeh, dünya rekoru kırmak için tekerlekli pateniyle Türkiye turuna çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 6 bin 500 kilometre yol kat edecek olan Zadeh, hem dünya rekoru kırmayı hem de tur boyunca topladığı bağışlarla kanser hastalarına umut olmayı hedefliyor.

Türkiye turu için Ankara'dan hareket eden tekerlekli patenleri ile yola çıkan Azerbaycanlı skeytman Ekber İbrahim Zadeh, ilk molasını Kırıkkale'de verdi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Zadeh, daha önce

tekerlekli patenlerini Japonya'da yaşanan tsunami felaketi için Toronto-Ottowa arasında 9 gün boyunca 450 kilometre çevirdiğini, tur boyunca elde ettiği 35 bin dolar yardımı Kanada Kültür Merkezi tarafından kurulan Japonya Yardım Fonu'na bağışladığını söyledi. 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turunda da tekerlekli patenlerini dünya rekoru kırmak için çevireceğini ifade eden İbrahim Zadeh, bu rekoru kırarken de kanser hastalarına umut olmak için bağış toplayacağını söyledi. İnsanların, insanlık için farklı şeyler yapması gerektiğini anlatan

İbrahim Zadeh, "Bende bu turu kanser hastaları için yapıyorum. Umarım tur sonunda kanser hastaları için güzel bir hediye toplamayı başarırız" diye konuştu.

Kırıkkale'de bir gün dinlenip ardından Kayseri'ye gideceğini söyleyen İbrahim Zadeh'in İran'da yaşadığı dönemde gördüğü siyasi baskılar nedeniyle yanına patenini de alarak ülkesini terk ettiği, en büyük tutkusu olan pateni ile 2 bin 500 ve 4 bin kilometre gezdiği, 4 bin kilometrelik turu ile de Guinnes Rekorlar kitabına adını yazdırdığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber