Balıkesir eski Valisi Akdemir'in adının verildiği sergi salonu açıldı

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan tarafından, vilayet binası giriş katına yapılan, eski Vali Rıza Akdemir'in adının verildiği sergi salonu ve yenilenen bahçe törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene Arslan'ın yanısıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekilleri Ahmet Edip Uğur ve Cemal Öztaylan, yargı mensupları, daire müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Sergi salonuna, Vali Arslan'ın öneri ve isteğiyle 1993-1995 yılları arasında Balıkesir'de görev yapan Vali Rıza Akdemir'in adı verildi. Törende, geçen nisan ayında vefat eden Akdemir'in yazdığı "Şehidin Babası" isimli şiiri okuyan öğretmen Selcen Tecer gözyaşlarını tutamadı, orada bulunanları da duygulandırdı.

Vali Yılmaz Arslan, açılışta yaptığı konuşmasında valilik binasının içinde ve dışında uzun süredir devam eden çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "Binamızın giriş katında bir sergi salonu yapılmasını uygun gördük. Bu salonumuza, kısa süre önce kaybettiğimiz eski valimiz Rıza Akdemir'in adını verdik. Bina içinde ve dışında çalışmalar yapan firmanın mühendis ve müteahhitlerine teşekkür ediyorum. Valilik binasının bahçe düzenlemesini yapan, projelendirilip bugünkü güzel görünüme getiren yüksek peyzaj mimarı Zerrin Ağyar ve inşaat müteahhiti Tarık Boran'a teşekkür ediyorum. Kamu kurumlarının güzelleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İlçelerde de kaymakamlık binalarını güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmalara devam edeceğiz.? dedi.

Daha sonra sergi salonunun kurdelesi, Vali Arslan ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Arslan ve beraberindekiler, eski Balıkesir fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Açılış töreni, valilik bahçesinde verilen kokteylle tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber