Çocukken oyuncak bebek alamayınca kendi bebeklerini dikti

Ankara'dan Bursa'nın Mudanya ilçesine yerleşen Fatma Kaymaz'ın yaptığı otantik kıyafetli bebekler göz kamaştırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mudanya sahilinde Mütareke Müze Evi yakınlarında bulunan Hanımeli Çarşısı'nda yaptığı bebekleri sergileyip satışa sunan Fatma Kaymaz, 6 yaşından beri oyuncak bebek alamadığı için bez bebek dikerek oynadığını belirtti. Zaman içinde bu hobisini geliştirerek ortaya çok dikkat çekici bebekler çıkaran Kaymaz, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki kostümleri birebir dikerek minyatür bebeklere giydiriyor. Bebekleri çeşitli aksesuarlarla donatarak anlamlı kompozisyonlar oluşturan Kaymaz, bebeklerini Türkiye'nin her tarafına gönderdiğini, 10'u aşkın bebeğinin Amerika'da sergilendiğini söyledi.

Kaymaz, ?Mudanya'ya sembol olacak bir proje olarak Mütareke Müze Evi ve askerlerini kompozisyon olarak yapmak istiyorum. Bunun maliyetini mahalli idarelerin desteğiyle karşılayıp Mudanya'ya özgü bir köy evi kompozisyonu üzerinde çalışma yaptım. Fakat maddi anlamda destek göremediğim için Mudanya'nın sembolü olabilecek bir projeyi daha gerçekleştiremedim? dedi.

Kaymaz, ayrıca Girit dantelleri kursunu bitirerek, mahalli bebeklerine dantelden çok şık kıyafetler ördüğünü söyledi. Kaymaz, maddi durumunun iyi olması halinde yapacağı yöresel bebek kompozisyonlarını satmayarak bir oyuncak müzesi kurmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber