Malatya Ramazan'a hazır

Malatya'da, 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayını karşılamak için hazırlıklar devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müftülüğü, ildeki camileri Ramazan öncesi temizlerken, ayrıca klima, ses cihazları gibi eksiklikler de tamamlandı. Ramazan ayının dolu dolu geçmesi amacıyla müftülük tarafından planlama yapıldı. Buna göre, Ramazan ayı boyunca belirli günlerde 5 camide Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak. Erkek ve kadınlara yönelik olarak, camilerde Kur'an ziyafeti programları düzenlenecek. 30 camide, merkezi sistem yerine daha etkili olan yüz yüze vaaz uygulaması yapılacak. Din görevlileri, hazırladıkları konularda kendileri vaaz verecek, 5 camide sahur mukabelesi yapılacak, camiler mahyalarla donatılacak.

YARIN TERAVİH, CUMA GÜNÜ ORUÇ

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, yarın akşam kılınacak teravih namazının ardından, Cuma günü ilk orucun tutulmaya başlanacağını söyledi. Ramazan ayının, Müslümanların dini ve sosyal hayatında müstesna bir yeri olduğunun altını çizen Gül, ?Bu ay, oruç gibi pek çok hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiğini anlamak ve getirdiği evrensel mesajı hayatımıza yansıtmak üzere Kur'an-ı Kerim'in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir.? dedi.

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILIYOR

Malatya'da, Ramazan ayının en iyi şekilde eda edilmesi için hazırlık yaptıklarını anlatan Gül, bu çerçevede vaaz, mukabele, Sakal-ı Şerif ziyareti programları organize ettiklerini anlattı. Gül, şöyle dedi: ?Ramazan ayı içinde Yeni, Sülukizade, Hacı Mustafa Saruhan, Turgut Özal ve Ahmediye camilerinde belirli günlerde Sakal-ı Şerif ziyaretleri olacak. Turgut Özal Camii ile Yeni Cami'de mahyalar takılacak. Yeni, Sülukizade, Hacı Mustafa Saruhan, Turgut Özal, Sümer, İbrahim Perk, Çöşnük Eyüp Sultan, Mimar Sinan, Ilıcak ve Ahmediye Camii Kadir Gecesi'nde sabaha kadar açık kalacak. Erkek ve kadınlara yönelik Kur'an ziyafeti programları düzenleyeceğiz. Ahmediye, Turgut Özal, Hacı Mustafa Saruhan, Yeni, Tekbir ve Çöşnük Eyüp Sultan camilerinde bayanlara yönelik, erkeklere yönelik 27 Temmuz'da Yeni Cami'de, 3 Ağustos'ta Turgut Özal Camii'nde 11 Ağustos'ta ise Hacı Mustafa Saruhan camilerinde gündüz Kur'an ziyafeti programı düzenlenecek. 30'un üzerinde camide de vaaz programları olacak. Yüz yüze vaaz çok daha verimli oluyor.?

Müftü Gül, 5 camide hatimle teravih namazı kılınacağını belirterek, ?Hatimle teravih kılınacak cami sayısını 5'e çıkardık. Yeni, Eyüp Sultan, Miraç, Ahmediye ve İbrahim Perk camilerinde hatimle teravih kılınacak.? dedi.

SADAKA-İ FITIR 8.50 TL OLARAK BELİRLENDİ

Müftü Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012 yılı Ramazan ayı başlangıcı ile 2013 yılı Ramazan başlangıcına kadar olan dönem için geçerli olacak sadaka-i fıtır (fitre) miktarının belirlendiğini anlattı. Gül, şunları söyledi: ?2012 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2013 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede, sadaka-i fıtır miktarı 8.50 TL (Sekiz Lira 50 Kuruş) olarak belirlendi. Belirlenen bu miktarın, 'asgari miktar' olduğu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı bilinmesi gerekir. Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesini tavsiye ediyoruz.?

DİN GÖREVLİLERİ ZENGİNLE FAKİRİ KARDEŞ AİLE YAPACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, 81 il müftülüğüne gönderilen '2012 Yılı Ramazan Hizmetleri' konulu genelge doğrultusunda hayata geçirilecek 'Kardeş Aile' uygulamasıyla Ramazan ayında zengin ve fakir aileler buluşacak. 'Kardeş Aile' uygulaması kapsamında cami görevlileri, görev yaptıkları yerlerde yaşayan yoksul aileler ile zengin aileler arasında Ramazan ayında bir köprü kurarak, aileleri bir araya getirecek. Uygulama kapsamında, maddi durumu iyi olan vatandaşlar, gösterişli iftar sofrası yerine, ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar vermeye yönlendirilecek. Müftü

Hacı Yusuf Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla yoksul aileler ile zengin aileler arasında ?Kardeş Aile' uygulaması başlatacaklarını belirtti. Gül, ?Bu konuda imamlarımıza gerekli bilgileri verdik. İmamlarımız, mahallesindeki zenginlerle fakir aileleri buluşturacak. Böylece ihtiyaç sahibi ailelere destek olunacak. Hatta sadece Ramazan ayında değil, ondan sonra da devam edecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber