945 yeni gümrük memurunun ataması yapıldı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde alımı gerçekleşen 945 yeni gümrük memurunun görev yerleri belli oldu.

Bakanlık merkez binada gerçekleşen atama törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlık çalışanları, memur adayları ve aileleri katıldı. 945 kişilik kadro ile Türkiye'nin çeşitli illerinde muhafaza memurları, muayene memurları, mütercim, veteriner hekim, avukat, icra memuru, ambar memuru, veznedar ve memurlar istihdam edildi.

Atama öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Yazıcı, Türkiye'nin ticaret hacminin büyüdüğünü belirterek, "2002 yılında 36 milyar dolar ticaretimiz varken bunu 135 milyar dolara çıkarmışız. Dış ticaretin toplam 375 milyarlık faaliyetin gerçekleştirildiği gümrüklerde eleman sayımızı yeteri seviyeye çıkaramamıştık. Şu an 945 kadro için mülakat ve evrak tamamlama işlemi tamamlanmış ve atamaları yapılacaktır." dedi.

Öte yandan Bakan Yazıcı, atama öncesi Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Niksarlı haziran ayı sonunda 21. Olağan Genel Kurullarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, yeni yönetim ve yapacakları çalışmalar hakkında Yazıcı'ya bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber