Heyelan sonucu çöken yol tehlike saçıyor

Hakkari'de heyelan nedeniyle çöken mahalle yolu tehlike saçıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentte bir süre önce meydana gelen sel felaketinde dere yataklarının taşması ve oluşan heyelan sonucu Yeni Mahalle yolunda çökme oluştu.

Mahalle sakinlerinden Salih Ertuş, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı yolunun da geçtiği Fatih Kışlası virajında bulunan yolun tehlikeli olmasına rağmen halen onarılmadığını belirtti.

Ertuş, yolun kenarında küçük araçların geçeceği kadar bir yer bulunduğunu ve yola uyarı tabelası konulduğunu vurgulayarak, "Bu yeterli değil. Keskin viraj olduğu için araçlar geçmekte zorlanıyor. Herhangi bir trafik kazası meydana gelmeden bu yolun acilen yapılması gerekiyor" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise ilde meydana gelen sel felaketinde Fatih Kışlası yakınlarındaki Yeni Mahalle yolunun heyelan nedeniyle ikiye bölündüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Kazalara karşı yola uyarı levhaları bırakıldı. Belediyenin ekonomik durumu iyi olmadığı için yolu yapamadık. Afet kapsamına girdiği için de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne yazı yazarak yolun biran önce onarılmasını istedik. İlgili kurumlarla olan koordineli çözüm arayışlarımız devam ediyor. Gönderdiğimiz yazının cevabını bekliyoruz. Sanırım çöken yol ihaleyle yeniden yapılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber