İnternet bağımlılığına karşı Türk, İspanyol ve Rumen gençlerden işbirliği

Dünyada ve Türkiye'de her geçen gün yaygınlaşan internet bağımlılığına dikkat çekmek için hazırlanan proje kapsamında Türkiye, İspanya ve Romanya'dan gençler işbirliği yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Erbaa Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Büyük Düşler Gençlik Grubu tarafından hazırlanan ?Online Bağımlılık' adlı proje, Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Proje paydaşları gençler arasında yapılacak çalışmalarla, internet bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlanması, beyinleri esir alan teknoloji bağımlığına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Proje Sorumlusu Sacit Uslu, Proje Temsilcisi Fatih Güler ile Türkiye ve Romanya'dan 4'er kişilik ekipler, proje paydaşı İspanya'da hazırlık ve planlama aşaması için bir araya geldi. Türk ve Rumen gençler, 8 kişilik İspanyol ekiple internet bağımlılığı konusunda bir hafta süren ortak çalışmalar yaptı. Paylaşım oluşturmak ve tüm ekibi sürece dahil etmek amacıyla çeşitli etkinliklere yer verilen çalışmada, internet bağımlılığı ortak bir zeminde ele alındı. Her ülkenin temsilcileri konuyla ilgili bir sunum yaparak ortak çözüm yollarına katkı sağlamaya çalıştı.

Erbaa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İbrahim Özsoy, gençlik ekiplerinin gözlemleri ve yapılan çalışmaların kamuoyuna duyurulması ile interneti gerektiği gibi kullanmak konusunda toplumsal bir bilinç oluşturmayı ümit ettiklerini söyledi.

Özsoy, şunları kaydetti: ?Daha sosyal, ailesine bağlı, sağlıklı bireylerden oluşan bir toplumla ilerlemeyi ve genç beyinlerimizi ülkemizin yararına kullanmayı, yine gençlerimizin tasarladığı ve uygulayacağı çözüm önerilerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Projemizde emeği geçen tüm ekibimize ve bu projeyle amaçlarımıza ulaşmaya vesile olan Ulusal Ajans yetkililerine sonsuz teşekkür ediyoruz. ?

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrahim Gökçe ise faydaları çok fazla olan internetin bağımlılık boyutuna gelmesiyle kullanıcılara yarardan çok zarar vereceğine işaret etti.

İnternetin gerektiği şekilde kullanılmasının insan hayatını kolaylaştıracağını kaydeden Gökçe, ?Bilgisayar başına oturan kişi, hemen işlerini halledip kalkmayı hedefliyor. Fakat saatler geçtiği halde farkında olmadan bilgisayar başına kilitleniyorsa, bağımlılığa giden yolculuğa çıkmış demektir. İnternete esir olmuş bireylerin toplumu ileriye taşıması mümkün değildir. Bu projeyle internet bağımlılığıyla ilgili çözüm yolları arayacak tüm gençlerimize, Büyük Düşler Gençlik Ekibi'ne, Erbaa Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Proje, İspanya ve Romanya'dan gelecek 16 kişilik ekiple Türkiye'de 9 günlük faaliyet ve Romanya'daki değerlendirme toplantısı ile tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber