KİK kadro almadan sınav açtı, adayları mağdur etti

Kamu İhale Kurumu, 28 Ekim 2011 tarihinde duyurusunu yayımladığı uzman yardımcısı alımını hala sonuçlandıramadı. İlana göre sınav işlemleri 3,5 ay önce tamamlanmıştı. Ancak uygun kadro olmadığı için ilana çıkıldığı ve boş kadro kararnamesi de hala yayınlanmadığı için sınava kazanan tüm adaylar mağdur edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumu uzman yardımcısı alım ilanı 2011 yılı sonunda yayımlanmıştır.

Sınava işlemleri ise 27 Mart tarihinde tamamlanmıştır.

Ancak kazanan adaylar hala işe başlayamamıştır. Zira Kurum uygun kadro almadan ilana çıkmış ve sınav işlemlerini tamamlamıştır.

Kurumun uygun kadro talebi ise yılın başından bu yana Başbakanlıkta beklemektedir.

190 sayılı KHK gereğince, bir kurumun kendi içindeki boş kadrolarında derece ve unvan değişikliği için Bakanlar Kurulu kararı gerekmektedir. Kurum boş kadro kararnamesini Başbakanlığa sevk etmiş olmasına rağmen, bürokratik formalitelerden dolayı bu kararname hala çıkmamıştır.

KİK sınavını kazanan adaylar arasında KPSS'de Türkiye sıralamasına giren ve kuruma verdikleri sözler gereğince Vergi müfettiş yardımcılığı sınavı dahil hiçbir sınava girmeyen adaylar bulunmaktadır. KİK ve Başbakanlığın bir an önce ortak paydada buluşarak bu mağduriyeti sona erdirmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber