Gerze'de 'Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği' düzenlendi

Sinop'un Gerze İlçe Müftülüğü, yaz Kur'an kurslarında öğrenim gören öğrencilere yönelik 'Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği' düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerze İlçe Müftüsü Ömer Yay, öğleden önce eğitim, öğleden sonra ise spor etkinliklerinin yapıldığı kurslara katılan çocuklara yönelik şenliğin bu yıl ilk kez düzenlendiğini söyledi. Ahlak, saygı, ibadet ve dua problemleri olmaması için, çocukların mutlaka camide büyümesi gerektiğini ifade eden Yay, şunları kaydetti: ?Doğar doğmaz çocuklarımızı camilere getirelim, orada oyun oynamalarına müsaade edelim. Camiler esas çocuklarımız içindir. Caminin doğal hayatımızın içinde olması gerekiyor ki gelecekte çocuklarımız daha başarılı, aileler daha güçlü olsun. Camiye gelen çocuklar, din eğitimlerini sevgi ortamında alıyor. Öğleden sonra da sporlarını disiplinli bir şekilde yapıyor.?

İlçe Müftüsü Yay, ilçede kurslarda öğleden önce Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini, öğleden sonra da spor aktiviteleri gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Gerze İlçe Müftülüğü ve Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gerze Spor Salonu'nda düzenlenen 'Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği'nde, Kur'an-ı Kerimi okuma, ilahi okuma, şiir okuma ve bilgi yarışması yapıldı. Ardından düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber