ÖSYM binası önünde 57 dakikalık oturma eylemi

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen bir grup, Kamu Personeli Sınavı (KPSS)'nda soruların sızdırıldığı iddiasıyla ÖSYM binası önünde oturma eylemi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 30 kişilik bir grup, Ankara Bilkent'te bulunan ÖSYM binası önünde toplandı. 'Kopyayla parayla seçme sınavına hayır', 'Ver parayı al kadroyu', 'ÖSYM sen bizi seçme ve yerleştirme' dövizleri taşıyan grup üyeleri KPSS sonrasında ortaya çıkan kopya iddialarını protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada, ÖSYM'nin sınav sorularını sızdırdığı ve bazı kişilere servis ettiği öne sürüldü. ÖSYM Başkanı Ali Demir'i istifaya çağıran grup üyeleri, sınavın iptali için yargıya başvurduklarını söyledi.

Açıklamanın ardından göstericiler burada Ramazan pidesi yiyip, KPSS sınavını canlandırdı. Gösteride sırasında KPSS sorularının para ile satıldığı vurgusu yapıldı. Eylemci grup daha sonra sınavda 57 sorunun sızdırıldığını iddia ederek 57 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber