Şırnak Belediyesi yıkama çalışmalarını hızlandırdı

Şırnak Belediyesi İtfaiye ekipleri, dün sabah erken saatlerden itibaren Yeni Mahallesi 21.Caddede Fen İşleri ekibi, tarafından yapılmakta olan duvarı, Yeni Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, Külliye Camii çevresi ve Bahçelievler Mahallesi Taşlıyol Caddesi'ni yıkadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, kentin farklı noktalarında aralıksız bir şekilde devam etmekte olan yıkama çalışmasına ilişkin olarak, ?Bahar mevsimi itibariyle kent genelinde başlatmış olduğumuz yıkama çalışmalarımız yaz aylarında da hız kesmiyor.Şu anda mevsim şartlarından dolayı her zamankinden daha fazla yıkama çalışması yapılması gerekiyor. Şehir merkezi içerisinden geçen anayol ve caddeler üzerinde biriken toz, araçların geçişleri sırasında çevreye yayılıyor. Çevreye dağılan toz, hem vatandaş hem de iş yeri sahiplerine sıkıntı yaratıyor.İtfaiye ekibimiz, hem gece hem de gündüz olmak üzere daha temiz ve serin bir ortam oluşturmak için kentin işlek ana yol ve caddelerinde yıkama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor? dedi.

Bu mevsimde yol üzerindeki tozun insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirten Saltan, "Amacımız, yıkama çalışması ile birlikte daha sağlıklı bir çevre yaratarak, çevre kirliliğini önlemektir. Aynı zamanda cadde ve sokaklarımıza da daha temiz ve güzel bir görünüm kazandırmaktır ? diye konuştu.

İtfaiye İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise kentin farklı yerlerinde su noktasında sıkıntı çeken ev ve iş yerlerinin de su ihtiyacının karşılandığı belirtildi. Bu yıl mevsim sıcaklıklarının normal şartların üstünde olduğuna dikkat çeken Şırnak Belediye Başkan Vekili Saltan, vatandaşların aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için yıkama çalışmalarını yaz sezonu boyunca sürdüreceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber