Soğuk hava deposu kiraya verilecek

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'ne İl Özel İdaresi ve ORAN Kalkınma Ajansı kaynakları ile yapılan soğuk hava deposu kiraya verilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 10 bin metrekare alan üzerine 622 bin lira maliyetle kurulan soğuk hava deposunun özel müteşebbise kiraya verileceği bildirildi.

İlde yetiştirilen meyvelerin soğuk hava deposu bulunmadığından çiftçilerin hasat zamanı değerinin bulamadığı ve zarar ettiği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün talimatı ile Organize Sanayi Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ortaklığıyla, ORAN Kalkınma Ajansı'na sunulan proje kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'ne soğuk hava deposu yapılmıştır. Gelişmiş teknik özelliklere sahip soğuk hava deposu işletmesi özel müteşebbislere kiraya verilecektir. Soğuk hava deposu 10 bin metrekare arsa üzerinde 560 bin 60 metrekare kapalı alana sahip olup 4 adet soğuk hava ünitesinden oluşmaktadır. Soğutma sistemi yarı hermetik pistonlu kompresörlü, hava soğutmalı ve kondanserlidir. Sistemde selenoid valf, expansion valf, gözetleme camı, drier, vana bulunmaktadır. Kondanser ve evaporatörler aluminyum kanatlı, bakır boruludur. Sistemin testi 20-25 bar azot ile yapılmıştır."

Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı / Hakan Can Şahin

Yayıncı: İsmail İçer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber