Rektör Prof.Dr. Battal biçerdöverle arpa hasadına katıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma ve Uygulama Çiftlik Müdürlüğü arpa hasadına başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

700 dönüm araziye ekilen arpa tarlalarını yerinde inceleyip biçerdöver kullanarak hasada katılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bu yıl kuraklık olmasına rağmen bölgede en iyi ürünü aldıklarını kaydetti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Araştırma Uygulama Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şenol Güzel ile hasadı yapılan arpa tarlasına giderek incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, burada biçerdöver kullanarak hasada katıldı. Bu yıl kuraklık olmasına rağmen hasadın bölge ortalaması üzerinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Peyami Battal, ?Arpa hasadımız başladı. Bu yapılan hasatla elde edilen arpa hem üniversitemizde kullanılacak hem de tohumluk olarak bölge çiftçilerine verilecektir. Bu anlamda hasadın hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Yrd. Doç. Dr. Şenol Güzel ise, ağır kış şartları ve aşırı kuraklığa dikkat çekerek, ?Bu nedenle bitkisel üretim zarar gördü. Üniversitemiz kampus alanında ekilen arpa tarlaları bu zarardan en az etkilenen yer olmuştur. Bu hasatla birlikte çiftlik müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve YYÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığı tarafından desteklenen ?Arpa üretim projesi' başarılı bir şekilde tamamlanarak amacına ulaşmıştır. Bu projenin 2010 yılından itibaren sürdürülebilirliği her geçen gün kendisini göstermektedir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber