Zabıta gıda denetimlerini Ramazan ayında sıklaştıracak

Uşak Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda satan işletmeler, lokantalar ve ekmek fırınlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk sağlığını korumak ve gıda işi yapan işletmelerin hijyen kurallarına riayet etmesini sağlamak amacıyla denetimlerin Ramazan boyunca devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, amaçlarının vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesini temin etmek olduğunu ifade etti. Başkan Erdoğan, ekiplerinin Ramazan dışında da denetimler yaptığına dikkat çekti. Başkan Ali Erdoğan Uşak halkının Ramazan ayını da tebrik ederek "Mübarek Ramazan ayında biz belediye olarak tüm sorumluluklarımızı eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın gıda alışverişlerini ve yemeklerini gönül rahatlığı ile yemelerini sağlayacağız" dedi. Görülen aksaklıklar konusunda Uşaklı vatandaşlara seslenen Erdoğan, aksaklıkların zabıta ekiplerine zaman kaybetmeden bildirilmesini istedi. İhbarların titizlikle değerlendirileceğini de anlatan Ali Erdoğan, bu konuda kusuru olanların gözünün yaşına bakmayacaklarını iletti.

Ramazan ayında özellikle gıda ürünleri satan işletmelerin, lokantaların ve ekmek fırınlarının daha çok ön plana çıktığını dile getiren Başkan Erdoğan, kendilerinin de bu tür işletmelerde titiz çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Başkan Erdoğan, " Ramazan ayı tüm bereketi ile gelen bütün İslam aleminin heyecanla beklediği ayların başında geliyor. Bu aylarda nefisler kendilerini Allah'ın rahmeti ile dolduruyor. Böylesine önemli ve güzel bir ayda vatandaşlarımızın temiz ve hijyenik ortamlarda bulunan gıdaları almasını önemsiyoruz.

Bu nedenle belediye zabıta ekipleri denetimlerini arttırarak devam edecek. İşletmelerin fiyat politikaları, hijyenik ortamlarda gıda ürünleri bulundurup bulundurmadığı, gramajları sürekli denetim altında tutulacak. Görülen eksikliklerde ise kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Vatandaşlarımızın bu ayda hassas olmalarını ve gördükleri sorunları bildirmelerini istiyoruz. Biz Ramazan ayının İslam alemine ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber