Bitlis´in TOKİ konutlarında sular kesilince karayolunu kapattılar

Bitlis merkeze bağlı Rahva mevkiinde, yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan TOKİ sakinleri, belediye yetkililerinin sorunları ile ilgilenmediğini savunarak Bitlis-Tatvan karayolunu kapattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğunluğu kadın olan kalabalığın katıldığı eylem nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Vatandaşlar büyük uğraşlar sonucu ikna edilirken, yaklaşık 1 saat kapalı kalan Bitlis-Tatvan karayolu yeniden trafiğe açıldı. Sular gelinceye dek aynı kararlılıkla eylem yapılacağını söyleyen ev kadınları, daha sonra dağıldı.

Eylem yapan bayanlardan Selma Akyüz, ?Birinci etap TOKİ'de 7 yıldır su sıkıntısı yaşanıyor. Biz bütün yetkili mercileri aradık, hakkımızı aradık, belediyeyi aradık, su arızayı aradık, Başbakanlığa e-mail de attık. Bugün yolu kestik, trafiğe kapattık yolu. Sesimizi duyurabilmek için ama belediye başkanımız yine gelmedi, bizi önemsemedi. Biz sadece burada suyumuzu istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin hiç bir yerinde buradaki kadar susuzluk yaşanmıyor. Bitlis'te bu yıl 3 metreden fazla kar yağdı ve şu an en çok su olması gereken illerden bir tanesi ama şu anda biz susuzluk yaşıyoruz. Ben bir yıldır burada oturuyorum, bir yıldır hiç su gelmiyor.? dedi.

Ev kadını Züleyha Topal ise ?Biz kendisine telefon açıyoruz, Fehmi Alaydın kendisine çıksın-yalan söylüyorsunuz suyunuz geliyor? diyor. Bir başkanın bir bayana bunu söylemesi yakışıyor mu? Ben gülerim ona. Başkan olmuş ama adam olamamış.? şeklinde konuştu.

Diğer bir bayan Sevgi Demiremli de ?Yetkili merciler eğer buradan sesimizi duyuyorsa ben şunu söylüyorum. Eğer bu susuzluk devam ederse Her gün saat 10.00'da bu ana cadde bir saatliğine trafiğe kapatılacak. Ambulans mı geçer hasta mı var, tazyikli su mu sıkarlar? Biber gazı mı sıkar gözümüze, İstanbul'da yaptığı gibi saçımızdan tutup araçlara mı atarlar, cezaevine mi götürürler, bu böyle olacak. Ya su! Ya su!? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber