Manisa Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılacak

Manisa Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü ile protokol imzalayarak, Atık Su Arıtma Tesisleri'nin de bulunduğu alanda, imar planında mera olarak görünen alanların tapu devrini gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Belediyesi ile Milli Emlak Müdürlüğü arasındaki tapu devri, Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Üzerinde tesis bulunmasına rağmen mera olarak görünen alanın yasal olarak tahsisinin yapılması için başvuruların yapılacağını belirten Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, bununla birlikte belediyenin Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artıracağını ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesislerini aynı bölgeye kuracağını bildirdi.

Açıkdil, ?Milli Emlak ile yapılacak olan protokoldeki mevzu, Su Arıtma ve Tıbbi Atık Tesisi'dir. Tesisdeki alan 3 parselden oluşuyor. 4 bin 97 parsel 19 bin 800 metrekare, 4 bin 350 parsel 14 bin 100 metrekare, 4 bin 348 parsel 104 bin 175 metrekare. Bu üç alan mera olarak gözüküyor. Ancak mera vasfında olmayan bir arazi niteliğindedir. Bu arazi hala tapuda mera olarak geçmekte ve biz bu araziyi Milli Emlak mali hazinesine devretmekteyiz. Tahsis edilen alanlar üzerinde arıtma tesisi kurulacak ve hazırda olan tesisimizin kapasitesini arttıracağız. Tıbbi atık tesisi kurulacak ve biz bu tesisi hizmete geçireceğiz. Maliye Hazinesi bize bu alanları devrettikten sonra protokol gereği işlerimizi yürüteceğiz.? dedi.

Yasa gereği imar planında mera olarak görünen arazilerin Hazine'ye devredilmesi gerektiğini vurgulayan Açıkdil, ?Yılların sorunu haline gelmiş olan bu durumu çözüme kavuşturmanın adımını attık. Bu aşamadan sonra gerekli düzenlemenin yapılarak, söz konusu alanların belediyemize tahsisi işlemlerini tamamlayacağız.? diye konuştu. Manisa Milli Emlak Müdürü Mehmet Öksüztepe de çalışmanın Manisa için hayırlı olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber