SAÜ Rektörü: Üniversitede bir dönemde en fazla 5 ders olacak

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede bir dönemde en fazla 5 ders olacağını belirterek; "Dersler uzaktan eğitimle destekli olacak. Dersler, alan dersleri ve bölüm dersleri şeklinde tasnif edilecek." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAÜ Akademik Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Elmas, üniversitede büyük gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Örnek gösterilen üniversite olduklarını kaydeden Elmas, eğitim öğretim süreçlerinin sürekli olarak güncellendiğini söyledi. Gittikçe basitleştirdikleri bir eğitim-öğretim sistemlerinin bulunduğunu anlatan Elmas, "Bu sistem konusunda da öncülük yaptık. Sakarya Üniversitesi'nde bir dönemde maksimum beş ders olacak. Dersler uzaktan eğitimle destekli olacak. Dersler alan dersleri ve bölüm dersleri şeklinde tasnif edilecek. Ders sayıları maksimum 5 olacak şekilde belirledik." ifadelerini kullandı.

Ders planlarının şeffaf hale getirildiğini belirten Elmas, ?Aralık ayında başladığımız, ders planlarındaki değişiklik hususunda hedefimize ulaşmış olduk. Bu bakımdan üniversitemizde bu konudaki değişim, sağlıklı ve doğru olarak yürütüldüğü için hepinize teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bundan sonra yapılacak uygulamalarda bu sistem sayesinde alanında yetkin, bağımsız çalışabilen, değişime açık, sorumluluk alabilen, iletişim becerisine sahip, kritik ve yaratıcı düşünebilen, takım çalışması ve problem çözme yeteneğine sahip, disiplinler arası çalışma becerisi, girişimcilik ve liderlik özellikleri olan, bilişim becerisine sahip, evrensel nitelikte bireyler yetiştirmek hedefimizdir.? diye konuştu.

Yaz okulunun fedakârlıkla yapılan bir eğitim olduğunu vurgulayan Elmas, şunları kaydetti: ?Yaz okulunu çoğu üniversite yapamıyor. Yazın bu sıcağında gerçekleştirilen bir eğitim. Ama artık bu eğitimin yapılma biçimi sorun olmaya başladı. Bundan sonra birimlere yazı yazacağız yaz okulu tamamen kalksın ya da yaz okulu devam etsin diye. Birimlerden gelecek cevaplara göre hareket edeceğiz. Sizlerin kararlarına göre hareket edeceğiz."

Bilimsel araştırma konusunda çok geniş destek sağladıklarının altını çizen Rektör Elmas, ?Bilimsel araştırmalar konusunda büyük destekler sağlıyoruz. Bu bağlamda proje desteği, yayın desteği, yurt dışı desteği, yabancı dil, yazılım gibi destekler sağlıyoruz. Destek sayılarında da büyük bir artış oldu. Yurt içi ve yurt dışı destek sayımızda büyük bir artış söz konusu. Yurt dışına gitmeyen genç hocalarımızı yurt dışına çıkmaları konusunda destekliyoruz. Her fakülte, her bölüm kendi hocalarının yurt dışına gitmeleri konusunda ilgilenmelerini istiyoruz. Geçen sene yurt dışına 8 arkadaşımızı göndermişiz. Bu senenin ilk altı ayında ise 27 hocamızı yurt dışına göndermişiz.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber