MEB, Anadolu Lisesi öğretmenlerini uyarmalıdır

MEB kafasındaki planı öğretmenlerle paylaşmaktan imtina etmemelidir. Şeffaf olmalıdır. Ben Anadolu Lisesi sınavını kazananlar ile sınavsız atananlar hakkında şöyle bir planlama yapacağım demelidir. MEB'deki bürokratların ketum durumu bürokratları değil öğretmenleri etkilemektedir. Kendileri etkilenmediğinden makamın verdiği sıcaklıkla dünyayı umursamamak çağımız yönetim anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB il içi yer değiştirmelerini açmıştır. Anadolu Liseleri ile ilgili durumun ne olduğunu incelediğimizde Şu anda;

1- Anadolu Lisesinde görev yapan (sınavla atanan) öğretmenler Anadolu Liselerini (sınavla atama yapılması gereken liseleri) tercih edebilmektedirler.

2- Anadolu Liselerine sınavsız atanan öğretmenler ise Anadolu Liselerini(sınavla atama yapılması gereken liseleri) tercih edememektedirler. Bu öğretmenlerin tercih listesi açıldığında genel liseler (branşa göre ortaokullar) görülmektedir.

3- Daha önce Anadolu Lisesinde çalışıp şu anda Genel Lisede çalışan öğretmenler de Anadolu Liselerini tercih edememektedirler.

Bunun anlamı nedir?

Bu MEB'in anlamsız olarak uzattığı 36 bin sınav kazanan öğretmenin atamasını yapacağı yani Anadolu Liselerine sınavla atama yapacağı anlamına gelmektedir.

MEB sınava dayalı atamayı, İl içi yer değiştirmeleri açmadan yapabilecekken yani bunun için zemin hazırken bunu gerçekleştirmemiş erteleme yoluna gitmiştir.

Bu durumda MEB bir büyük hata daha yapmaktadır. Çünkü MEB sınavsız atanan öğretmenleri uyarmamıştır. Bu durumda sınavsız olarak Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenleri uyarmak zorundadır. Aksi halde A Anadolu Lisesine sınavla atama yapıldığında bu öğretmenlerin görevlerine son verilmek durumunda kalınacaktır. Eğer öğretmenler bu süreçte uyarılırlarsa bu uyarıdan sonra yer değiştirmek isteyen öğretmenler söz konusu olabilecektir.

Öğretmenler bu duyuru yapılmadığı taktirde bulundukları Anadolu Lisesinde çalışmaya devam edeceklerini düşüneceklerinden mağduriyet yaşayacaklardır.

Ayrıca bu öğretmenler bu okullarda 3 yıllarını doldurmadığından yer değiştirme isteyememektedirler. Bu nedenle MEB'in bir talimatla bu durumda olan yani sınavsız Anadolu Liselerine atanan öğretmenlerin başvuru yapabilmelerine olanak vermelidir.

Bu işin gerçeği şudur:

MEB kafasındaki planı öğretmenlerle paylaşmaktan imtina etmemelidir. Şeffaf olmalıdır. Ben Anadolu Lisesi sınavını kazananlar ile sınavsız atananlar hakkında şöyle bir planlama yapacağım demelidir.

MEB'deki bürokratların ketum durumu bürokratları değil öğretmenleri etkilemektedir. Kendileri etkilenmediğinden makamın verdiği sıcaklıkla dünyayı umursamamak çağımız yönetim anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Eğer deniliyorsa her şeyi zamanı gelince açıklayacağız diye biz de soruyoruz zamanından önce açıklamanızın ne zararı var?

Bir tek zararı var çalışmanızı tamamlayamayıp verilen takvime uyamama korkusu.

Yararları neler bir de ona bakalım: Öğretmen il içi il yer değiştirmelerin Temmuz 15-20 si arasında başlayacağını, İl dışı yer değiştirmelerin?. Tarihlerinde başlayacağını, Anadolu lisesi ile ilgili durumların ? takvime göre olacağını önceden bilmiş olur ve planlamasını buna göre gerçekleştirebilir? Hiç olmazsa olacak mı olmayacak mı kaygısını gidermiş olur?

Son yıllarda kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlardan bahsettiğimiz bunu mevzuata dahi koyduğumuz bir süreçte MEB'in kısa süreli çalışma takviminin dahi olmaması üstelik başında bu konuda uzmanı olduğu söylenen Sayın Ömer DİNÇER'in bulunduğu bir bakanlıkta ne kadar doğru bir yaklaşımdır takdirlerinize bırakıyorum.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber