Memur izne çıktı hastaya veteriner bakıyor

Haber Giriş : 31 Temmuz 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde dargelirli vatandaşlara hizmet vermek amacıyla kurulan sağlık kabininde veterinerin görevlendirilmesi şaşkınlık yarattı.

Pamukova Belediyesi'ne ait 1 No'lu Sağlık Kabini'nde görevli Sağlık Memuru Ünal Çetin'in yıllık izne ayrılması üzerine, 'kabin boş kalmasın' diye yerine veteriner görevlendirildiği öğrenildi. Pamukova Belediye Başkanı Feridun Turan konuyla ilgili 'Veterinerimiz gelen hastaları 2 No'lu sağlık kabinine sevk etti ve reçeteyle gelen hastalara orada bulunan ilaç varsa onları verdi. Muayene ya da reçete yazmak söz konusu değil. Amacımız sadece bir gün de olsa sağlık kabininin kapalı kalmamasını sağlamaktı. İnsanları veterinere muayene etttirmiyoruz. Konunun yanlış anlaşılmasına üzüldüm' açıklamasında bulundu. Turan, 'Bugün evlerde bile tansiyona bakılıyor. Dolayısıyla veteriner hekimin tansiyona bakması çok normal. Bunun yanlış anlaşılacak bir tarafı yok' şeklinde konuştu.

Sakarya Tabip Odası Başkanı Dursun Bostancı ise olayı talihsizlik olarak nitelendirdi. Bostancı, 'Eğer muayene varsa bu yanlıştır. Ancak orada sağlık kabininde bir veteriner yerine, sıradan bir insan, gelen reçetelere bakıp bulunan ilaçları vermek için görevlendirilmiş olsaydı, bu kadar sansasyon yaratmazdı' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber