Afyon Diş Merkezi'nin acilen taşınması istendi

Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hastaların sağlıksız bir ortamda teşhis ve tedavilerinin yapıldığı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Kadir Hız, diş merkezindeki sağlıksız çalışma ortamına tepki göstererek, bu merkezin acilen başka bir yere taşınması gerektiğini söyledi. Hız, ?Havalandırmanın olmadığı, hastaların üst üste ve aynı ortamda bir birinin ağzını gördüğü, asansörü olmayan, engelli rampası olmayan hasta mahremiyetinin olmadığı bir ortamda nasıl sağlıktan bahsedilebilir?" sorusunu yöneltti.

Çözüm olarak devlet hastanesi eski taş binasının belirlendiğini ifade eden Hız, bu binanın tarihi eser niteliğini taşıdığı için, yapılacak her türlü tadilat ve onarımın Anıtlar Yüksel Kurulu'nun iznine tabi olduğunu, yani kısa vadede çözümden bahsetmenin mümkün olmadığını anlattı.

Hız, ?Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın biran önce bu sağlıksız, hastane olamayacak kadar mezbelelik yerden kurtulması, temiz, düzgün ve nezih ortamlarda görev yapabilmesi bunun yanında Afyonkarahisar halkımızın da kaliteli hizmet alabilmesi için yetkililerin şu ana kadar almış oldukları kararları tekrar gözden geçirmelerini istiyoruz.? diye konuştu.

Konya, Eskişehir, Burdur, Isparta gibi illere bakıldığında insan onuruna yakışır pırıl pırıl, geniş nezih hastaneleri gördüklerini belirten Hız, 9 yıldır hizmet verilen bu mekanda artık değişiklik yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber