TKDK, Kars'ta göçün önüne geçiyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü uyguladığı program ve projeler ile Kars'ta göçün önüne geçiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Kars'ın Selim ilçesi Eskigeçit köyünde toplam yatırım tutarı, 2 milyon 900 bin lira olan 100 başlık süt inekçiliği tesisinin temel atma törenine katıldı. TKDK Koordinatörü Bozkurt, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile sözleşme imzalayan Karslı yatırımcı Fatih Aslan'ın projesi kapsamında Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım başlığı altında 100 başlık süt inekçiliği tesisi yapmak üzere yatırımına başladığını söyledi. Bozkurt, ?Yaklaşık 2 milyon 900 bin lira tutarındaki projeye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak yaklaşık 1 milyon 300 bin TL destek vereceğiz. Yatırımın ise 2013 yılı mayıs ayında tamamlanması öngörülüyor.? dedi.

Yatırımı gerçekleştiren Fatih Aslan ise yatırımın amacını ve kısa tanımı şu şekilde yaptı: ?Mevcut durumda var olan kapalı ahırımızda ?AB Hayvan Sağlığı ve Refahı Standartları?na uygun koşullar bulunmamaktaydı. Yeni ve daha kapsamlı yanı sıra daha modern bir tesis kurmaya karar verdik. Var olan hayvan sayımızı 100 başa tamamlayarak daha verimli ve daha kaliteli ürün elde edebileceğimiz bir süt üretim tesisi kurmak amacındayız. Kuracağımız yeni tesisimizde, baştan sona AB standartlarına uygun süt sağım, depolama ve soğutma ünitelerimiz bulunacaktır. Projemizin hayata geçmesiyle birlikte işletmemizde gerçekleştirilecek olan kaliteli üretim doğrudan işlenen ürünün kalitesini arttıracak, dolaylı olarak da yem hammadde üretim kollarını ve bitkisel üretimi olumlu yönde etkileyecektir. Bölgemizde en önemli faaliyet kollarından olan süt üretme ve işleme sektöründe kaliteli ve verimli üretim gerçekleşmesi sektöre olumlu yönde bir ivme kazandıracaktır. Bu sayede doğrudan ve dolaylı olarak etkilenen sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacı doğacak ve istihdam alanları oluşacaktır."

Bu arada Eskigeçit köyünden vatandaşlar işletmenin köylerinde kurulmasından duydukları memnuniyetleri dile getirirken köyün çocukları ise babalarının iş kapısı olacağını düşündükleri 100 başlık süt inekçiliği tesisi için TKDK İl Koordinatörü Bozkurt'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber