Ramazan'da su sorunu yaşayan vatandaşlar duruma tepkili

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Hasanoğlan beldesine bağlı Bahçelievler Mahallesi sakinleri, Ramazan ayında yaşadıkları su sorunu nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler Mahallesi sakinleri uzun süredir yaşadıkları su sorununun Ramazan ayında hat safhaya ulaşması sonucu büyük bir çaresizlik yaşıyor. Mahalle sakinlerinin yetkililer bazında yaptığı girişimleren sonuçsuz kaldığı ifade edildi. Yetkililer, kendilerine verilen cevaplarda mahallenin konum olarak yüksekte kalmasının su sorunun yaşanmasına neden olduğunu belirtiyor. Bir vatandaşın yetkili makama yaptığı başvuru sonucu aldığı mesajda ise şu ifadeler yer alıyor: "Hasanoğlan su dağıtım depolarında bekçi olmadığından skada su seviyesini takip etmediğinden yüksek kesimlerde su sıkıntısı olmaktadır. Verilen rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Mahalle sakinler su ihtiyacını ise hala yapımı devam eden cami inşaatı içerisinde parmak kalınlığında akan sudan karşılamaya çalışıyor. Ramazan ayı nedeniyle bidonlarıyla camiye Kuran okumaya gelen mahalle kadınları, Kuran dersinin ardından bidonlarını doldurarak evlerine taşıyor. Her gün sıraya giren mahalle kadınları saatlerce parmak kalınlığında akan su ile bidonlarını doldurmaya çalışıyor.

Mahalle sakinlerinden Yasemin Bozdağ, mübarek Ramazan gününde büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, "Dört günde bir su geliyor. Gelen suda serçe parmak kalınlığında akıyor. Gelip şu azıcık sudan almaya çalışıyoruz. Bazen şu kadar su için kavgalar oluyor. Bazı ihtiyaçlarımızı akrabalarımıza giderek karşılıyoruz." dedi.

75 yaşında ki Meryem Koçak ise evde yaşlı annesinin bulunduğunu annesine de kendisinin baktığını belirterek, su taşımanın kendisi için işkence haline geldiğini artık gücünün bu durumu kaldırmadığını belirtti.

Taşıma su ile bulaşıklarını ve çamaşırlarını yıkayan Gülcan Sert'te artık hiçbir şekilde evlerinde temizlik ve hijyenin kalmadığını belirterek, çocuklarının ve kendilerini salgın hastalığa yakalanmaktan korktuklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber