Giresun'da parklarda yüksek fiyat uygulandığı iddiası

Giresun Kahveciler Otelciler Kafeteryacılar ve Bilumum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, Cumhuriyet Parkın'da bulunan ve odalarına bağlı olmayan bazı işletmelerin yüksek fiyat tarifesi uyguladıkları yönünde Giresun halkından yoğun şikayet aldıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayhan, ilgililerden buralara yönelik fiyat uygulaması yapmalarını istedi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Parkı'nın Giresun'un en önemli sosyal alanlarından birisi olduğunu hatırlattı. Yaz döneminde Giresun halkı ve kente gelen turistlerin Cumhuriyet Parkı'na yoğun ilgi gösterdiklerine işaret eden Ayhan, "Son dönemlerde halkımızdan buradaki odamız dışındaki bazı işletmelerin yüksek fiyat tarifesi uyguladıkları yönünde yoğun şikayetler alıyoruz. Biz de şikayetler üzerine bir çalışma yaptık. Park içerisinde odamıza bağlı bir kafede içecek fiyatları ile odamız dışındaki GTSO'ya bağlı olan bir işletmelerdeki fiyatlar arasındaki farkları belirledik. Farkların 2-3, hatta 4 katını bulduğunu tespit ettik." dedi.

Ercan Ayhan, şöyle devam etti: "Yaz dönemlerinde halkımız park, bahçe ve kafeler gibi mekanlara yoğun ilgi gösteriyor. Bu yoğunluğun yaşandığı yerlerden birisi de Cumhuriyet Parkı'dır. Giresun halkı kadar, kentimize gelen turistler de buraya büyük ilgi gösteriyorlar. Ancak halkımızdan burada bulunan odamız dışındaki işletmelerle ilgili yoğun şikayet alıyoruz. Halkımız odamıza üye mekanlar ile GTSO'ya bağlı işletmeler arasındaki büyük fiyat farklarından şikayetçi. Geçtiğimiz yıllarda kent genelinde odamıza üye olan işyerlerinden de yüksek fiyat şikayetleri geliyordu. Ancak yaptığımız çalışmalar sonucu bu sorunun önüne geçtik. Artık Giresun'da hiçbir oda üyemiz işletme halkımıza yüksek fiyat uygulamıyor. Aynı tavrı odamız dışındaki işletmelerden de bekliyoruz. Bu yönde de ilgililerden çalışmalar yapmalarını istiyoruz. Çünkü uygulanan yüksek fiyat tarifeleri hem halkımızı, hem de odamız esnaflarını mağdur etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber