'THY ile Eğitime Yolculuk' projesi başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''THY ile Eğitime Yolculuk'' projesi kapsamında, İstanbul'daki fen liselerinde dereceye giren 15 öğrenci, FLS International Tennessee Tech Üniversitesi'nde 8 haftalık ücretsiz dil eğitimi almak üzere ABD'ye gitti.İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, THY ve Horizon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen ''THY ile Eğitime Yolculuk'' projesiyle İstanbul fen liselerinde dereceye giren 15 öğrenciyi taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı'ndan Şikago'ya hareket etti.

Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız burada yaptığı açıklamada, başarılı öğrencileri yaz tatillerinde yurt dışına eğitim amaçlı göndermek için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Proje kapsamında, İstanbul'daki fen liselerindeki birinci olan 15 öğrencinin 8 hafta süreyle ABD'deki anlaşmalı oldukları üniversitede yabancı dil eğitimi alacaklarını kaydeden Yıldız, ''Bir yabancı dil değil, ikinci ve üçüncü yabancı dilin arandığı bir dönemde yaşıyoruz. Dolayısıyla bu öğrencilerimiz hem yabancı dillerini geliştirmiş olacaklar, hem yurt dışı tecrübesi kazanmış olacaklar. Müdürlük olarak bu çalışmayı çok önemsiyoruz'' dedi.

Projeye katılan öğrencilerden Gözde Kalın, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, ''Bundan sonrası için daha iyi bir gelecek bekliyorum. Bu yurt dışı eğitiminin de bunda katkısı olacağını düşünüyorum'' şeklinde duygularını dile getirdi.

Bir başka öğrenci Gökçen Öztürk de başarılı olmaları nedeniyle bu şekilde ödüllendirilmekten dolayı çok sevinçli olduğunu belirterek, ilk defa yurt dışı deneyimi yaşayacağını söyledi.

Uğurlama törenine, öğrencilerin aileleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber