Tapu ve Kadastro personeli de elektronik ortamda, torpilsiz atanıyor

Memurun atama ve yer değiştirmesinde objektij kriterleri dikkate alarak elektronik ortamda atama yapan kurum sayısı bir elin parmaklarını geçmektedir. Bu kurumlar arasına geçen yıl Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeli de katılmıştır. Genel Müdürlük personeli MEB'de olduğu gibi, hizmet puanına göre elektronik ortamda başvurmakta ve atanmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliği 2011 yılında yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik, tüm personeli kapsamaktadır. Yönetmelik ile birlikte tüm işlemler elektronik ortam üzerinden (Tapu Kadastro Personel Bilgi Sistemi) yürütülmeye başlanmıştır. Tek kıstas hizmet puanıdır.

Genel müdürlük, 2012 yılı atama dönemi müracaatları sonuçlandırılarak sonuçları kurumun web sayfasında bu ay içinde duyurdu. Hizmet puanı kıstasına göre atama yapan kurum, ayrıca kurum bünyesinde faaliyet gösteren 22 Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğünün de her unvan için norm kadrosunu tek tek tespit etti. Bu sayede, mevcut kadro durumları doğrultusunda, personel ihtiyaçları ve fazlalıkları belirlendi.

Personelin talepleri yukarıda açıklanan kadro analizi, personelin zorunlu atamaya tabi olup olmadığı, yönetmelik hükümlerine göre hesaplanan puanları, son birimdeki ve toplamdaki hizmet süreleri, nüfusa kayıtlı oldukları yer, görev yaptığı ve atama talep ettiği birimlerin işlem hacimleri ile personelin görev yaptığı yerdeki personel ihtiyacı gözetilerek Tapu Kadastro Personel Bilgi Sistemi üzerinden elektronik olarak yapıldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü uygulamaya koyduğu, Tapu Kadastro Personel Bilgi Sistemi sayesinde hem hakka ve adalete uygun bir atama sistemi kuruldu hem de yer değiştirmeler; milletvekillerinin, bürokratların taleplerine göre şekillenen yapıdan kurtarıldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü, bu konuda yapmış olduğu atılım ve göstermiş olduğu hassasiyeti nedeniyle kutluyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber