Hayırseverden 12 derslikli okul

Isparta'da Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun bahçesine hayırsever Ferhat Uzunlulu tarafından 12 derslikli ortaokul binası yaptırılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik makamında karşılıklı olarak okul yaptırmak için protokol imzaları atıldı, hemen akabinde okul inşaatının temeli atıldı. Halife Sultan Mahallesi Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yanında yapılacak olan Ferhat Uzunlulu Ortaokulu'nun temeli Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; okulu yaptıracak olan hayırsever işadamı Ferhat Uzunlulu, Çevrecilik ve Şehircilik İl Müdürü Süleyman Tüyer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, okul inşaatını yapacak olan yüklenici firmanın sahibi Mesut Şener ve mahalle sakinlerinin katılımıyla atıldı.

Hayırsever İşadamı Ferhat Uzunlulu, çok mutlu olduğunu ifade etti. Uzunlulu konuşmasında, ?Tam 16 gün önce mübarek bir günde, Berat Kandilinde camii açılışında beraber olmuştuk. Ve yine mübarek bir günde, Ramazan Ayının ilk gününde, günlerin en mübareği Cuma gününde çok hayırlı bir işin temelini atmak üzere bir araya geldik. Sayın Valim okul projesini bana söylediğinde bu görevi çok büyük bir sevinçle kabul ettim ve sevincimi paylaşmak üzere bir arkadaşımın yanına gittim. Durumu anlattım, okul yaptıracağımı söyledim. Ne mutlu sana bu benimde hayalim dedi. Düşünebiliyor musun binlerce çocuk bu okulda öğrenim görecek, binlerce minik el üzerinde senin isminin yazılı olduğu karneyi tutacak, hangi okulda okuduğu sorulduğunda içinde senin adının bulunduğu okulunu söyleyecek dedi.İşte bu konuşmadan sonra devamlı bunları düşünüyorum, içim içime sığmıyor? dedi.

BAHÇE DARALMIYOR

Halife Sultan Mahallesinin okul ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; ?Bu eski okulu çift eğitim yapalım, sabah ilk 4, öğleden sonra orta 4 eğitim görsün dedik, ama sonra milli eğitim bakanlığı bu uygulamayı değiştirdi ve ikili eğitimi istemedi. Durum böyle olunca burada okul ihtiyacı daha elzem oldu. İşte bu sırada Hızır gibi Sayın Ferhat Uzunlulu ile berat gecesinde Cenabı Allah karşı karşıya getirdi. Ve dedi ki biz bir okul yapalım, bizde Ferhat bey bunu Zübeyde Hanım Okulunun bahçesine yapalım dedik ve beraberce geldik burayı yerinde gördük. Şimdi biz şu yan tarafa aşağı yukarı 24x18 gibi yere 12 derslikli okulumuzu yapıyoruz. Zübeyde Hanım Okulu ileride yenilenme ihtiyacı olursa bahçenin diğer bölümüne en uygun şeklide 12 derslikli bir okul daha yapılabilecek. Böylece kamuoyunda zannedildiği gibi bahçe falan daralmıyor, bahçe iki okulun ihtiyacını karşılayacak büyüklükte ve iki okluda mahallemizin ihtiyacını karşılayacak durumda.

CUMHURİYET BAYRAMINDA AÇILACAK

?Hayırlı işlerde yarışalım, acele edelim' diyoruz. Bu doğrultuda dedik ki bu okulu 29 Ekim 2012 Cumhuriyet bayramına yetiştirelim. Bu konuda bir yardımcıya ihtiyacımız vardı, Sayın Mesut Şener beyden bize bir müteahhit bul ve bu okulu 3 ayda tamamlasın ve sende kefil ol diye rica ettik. Mesut Bey böyle birini bulamayınca o zaman siz bu inşaatı alın 29 Ekim'de bize teslim edin dedik. İnşallah bu okulun temelini şimdi atacağız, 29 Ekim'de çocuklarımız girip eğitime başlayacaklar. Şimdiden mahallemize, Isparta'mıza ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun? dedi.

Konuşmalardan sonra kurban kesilerek inşaatın ilk hafriyatı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber