Sokak taşlarına kadın eli değdi

Yeşilova ilçesinde yol, park ve bahçelere kilit parke taşlarını kadın işçiler döşüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kilit parke taşı döşenmesi için eleman arandığı yönünde duyuru yaptıklarını ve bu duyuruya kadınların da başvurmasıyla kadınlara kilit parke taşı döşemeyi öğrettiklerini söyledi.

İlk etapta 3 kadın işçiyle çalışmaya başladıklarını, şimdi ise kadın işçi sayısının 6'ya çıktığını belirten Özek, kilit parke taşı döşemesinde kadınların daha başarılı olduğunu gördüklerini kaydetti. Kadın işçilerin işlerini oya işler gibi özen göstererek yaptıklarını anlatan Özek, "İşlerine çok özen gösteriyorlar. Döşenen taşların arasında boşluk kaldığı zaman taşları söküp, tekrar döşüyorlar. Erkekler ise hataları görmeyebiliyorlar, fark etmiyorlar" diye konuştu.

Kadınların çalışmalarından memnun olduklarını ifade eden Özek, bundan dolayı kadınların erkeklere göre daha fazla ücret aldıklarını bildirdi.

İşçilerden Saniye Koplay, "taş döşemesi için eleman aranıyor" ilanı üzerine belediyeye başvurduğunu anlattı. Önce işi yapıp yapmama konusunda tereddüt ettiğini dile getiren Koplay, "İşi yaptık, becerdik, başarılı da olduk. Kendimize de güvenimiz geldi, şimdi de devam ediyoruz" dedi.

Bu işe başladıktan sonra insanların kendilerine "Taş ustası" diye hitap ettiklerini söyleyen Koplay, yaptıkları işi çok sevdiklerini söyledi.

Kadın işçilerden Münevver İnel de bu işe başlamadan önce işsiz olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Özek'in talebi üzerine işe başladığını ifade eden İnel, "Başkan önce işimize baktı ve beğendi. Bu nedenle ücreti de çift yevmiye yaptı. Taş işi ağır gibi gözükse de biz işimizi seviyoruz. Ayrıca aile ekonomisine de katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Murat Çoban / Hatice Özdemir

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber