İstanbul'da kaçak su kullanana hapis cezası

Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak su kullanana 7 yıla kadar hapis uyarısı. İstanbul'da görüntü kirliliğine yol açan ilan ve reklam panolarına da yeni düzenleme geliyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Basın Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kurumun, İstanbul'da kaçak su kullananlara karşı hukuki yollara başvurduğu bildirildi. Açıklamada, geçen günlerde İSKİ tarafından kaçak su kullandığı belirlenen ve adli mercilere intikal ettirilen 6 kişinin, "su hırsızlığı" kararıyla 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi.

Kullandıkları suyun parasını düzenli olarak ödeyen yurttaşların haklarını gasp etmek anlamına gelen "su hırsızlığına", yeni TCK'nın 141, 142 ve 203. maddelerine göre 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası öngürüldüğünü hatırlatan İSKİ, su sayaçlarına yapılan müdahalede emniyet aparatını veya emniyet telini koparan kişilere, su yönetmeliği mevzuatına göre yüzde 50 ceza uygulandığını ve ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Açıklamada, bütün uyarılara rağmen kaçak su kullanımına devam eden ve İstanbulluların suyunu çalarak, haklarını gasp eden kişilerle, İSKİ olarak hukuki mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber