Altın Koza'nın gezici sineması Çamlıyayla'ya ulaştı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19'cusunu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan 'Gezici Sinema TIR'ının dün akşamki durağı Mersin'in Çamlıyayla ilçesi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çamlıyayla'daki etkinlikler Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın seslendirdiği eserlerle başladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı hocalarından Feridun Dalgınlı ile Fikret Özşen'in konserleri ve Hacivat - Karagöz gösterilerinin ayrı renk kattığı etkinliğe onbinler katıldı.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, 1969 yılından beri düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nin, Zihni Aldırmaz'ın çabalarıyla Türkiye genelinde yaygınlaştığını vurguladı. ?Bu bizim festivalimiz. Bu Türkiye'nin festivalidir? diyen Başkan Tepebağlı, organizasyon nedeniyle başta Zihni Aldırmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi ve ?Sizleri burada görmekten şeref duyuyoruz? şeklinde konuştu.

Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı da bu etkinliklerin Altın Koza Festivali'nin tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı. Başka festivallerde entelektüellerin birbirini ağırladığını, ancak Altın Koza'nın halkla kucaklaştığını dile getiren Kaymakam Sarı, etkinliğin bugünkü yansımasının da festival zamanında Adana'da görüleceğini aktardı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da şunları söyledi: ?Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Muhteşem bir kadroyla sizlerle kucaklaşmaya geldik. ?Ortak Akıl Toplum Projesi' dediğimiz bu. Çukurova coğrafyasının tamamı bu projenin içerisinde. Sizlerden aldığımız güç ve sinerjiyi bütün Anadolu'ya yayacağız.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gezici sinemada ?Anadolu Kartalları' filmi gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber