Kozan'da difteri şüphesi

Adana'nın Kozan ilçesinde difteri şüphesiyle tedavi altına alınan 14 kişiden 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozna'a bağlı Akdam köyü Cinnazlı Mahallesi Uzunyastı mevkiinde oturan Bilge Torun (32), Ali, Zahide, Fatma Telli ile Hafize, Menekşe ve Gökhan Çekten boğaz ağrısı şikayeti ile Kozan Devlet Hastanesi'ne geldi. Aynı köyden aynı şikayetle Ahmet Torun (15), Meryem Torun (14), Muhammet Yalçın Torun (3), Elif Torun (5), Yasin Orçun (9) ve Mevlana Orçun (7) ile anneleri Zahide Orçun da (37) Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalelerinin ardından difteri şüphesiyle Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilenlerden Bilge Torun'un hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi. Kozan Devlet Hastanesi'nde görev yapan personel ile gazetecilere hastaların sevki sırasında maske dağıtıldı.

Akdam Köyü Muhtarı İbrahim Öztürk, ?Zehirlen vatandaşlarımız köyümüzün Cinnazlı Mahallesi Uzunyastı mevkiinde oturmaktalar ve hayvan besiciliği yapmaktalar. Duyduğumuza göre günü geçmiş peynir yemişler. Gıda zehirlenmesinden şüpheleniliyor. Bugün jandarma, ilçe tarım ve ilçe sağlıktan yetkililer gelip, birtakım incelemelerde bulundular.? dedi.

Adana İl Sağlık Müdürü Selahattin Akyol, tedavileri süren hastalara henüz kesin teşhis konulmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber