Şelale Lisesi öğrencisi Aker, LYS'de ilk bine girdi

Antalya Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2012 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Şelale Lisesi öğrencisi Dilek Aker'in TS-2 puan türünde 467,320 puan alarak Türkiye genelinde ilk bin içerisine girdiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, yaptığı yazılı açıklamada, Dilek Aker'in, LYS'de ilk bin içine girerek Manavgat'ın gururu olduğunu ifade etti. Aker'in başarı elde etmesinde emeği geçen öğretmen ve ailesini tebrik ettiğini belirten Karcı, kısa süre önce açıklanan SBS'de de Manavgat'ın Türkiye genelinde ilk bine giren 7 öğrencileri bulunduğunu hatırlattı.

Karcı, "LYS'de TS-2 puan türünde ilk bine giren öğrencimiz Dilek Aker'i, gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Unutulmaması gerekir ki ilçemizde 3 Anadolu lisesi ve fen lisesi yeni kuruldukları için henüz mezun vermeye başlamadı. Birkaç yıl içinde bu okullarımızın da sınava katılmalarıyla birlikte LYS'deki başarı oranımızın daha da artacağı aşikardır. Artık sınav dönemi geride kalmıştır. Önümüzdeki süreçte öğrencilerimiz tercihlerini yaparak yerleştirme sonuçlarını bekleyeceklerdir. Yüksek öğretim hayatına devam edecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber