Esendere'deki sel felaketi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sel nedeniyle beldedeki birçok stabilize ve asfalt yol zarar görürken birçok mahalle de susuz kaldı. Yaşanan felaket sonrası Esendere Belediyesi tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Başlatılan hasar tespit çalışmaları ile ilgili bilgi veren Esendere Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürü Adil Özdil, yaşanan sel felaketi nedeniyle beldenin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Beşevler kaynak suyundan alınan isale hattının çok ciddi hasar gördüğünü belirterek, ?Su hattının yanında Esendere Merkez, Sarıyıldız, Güvenli ve Yılmaz Mahallelerinde altyapı, yol ve menfezlerde çok ciddi yıkım ve sorunlara neden olmuştur. Beldemizde oluşan zarar ve ziyanlar teknik personelimizce yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilmiştir.?dedi.

Beldeye bağlı birçok mahalle yolunun zarar gördüğünü ve bu yolların onarımı ile ilgili çalışma başlatıldığını belirten Esendere Belediye Başkan vekili Tacettin Safalı ise, ?Yollar, içme suyu hattı, menfez ve araç gereç masrafları ile yaşanan sel felaketinin bilânçosu 115 Bin TL olmuştur. Belediyemizin kısıtlı imkânları ile bu zararı karşılamaya çalışacağız ancak yetkili birim ve kurumların belediyemize destek vermelerini bekliyoruz ? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber