PKK, kaçırdığı askeri cuma gününe kadar bırakacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'de terör örgütü PKK üyelerince kaçırılan ve dün akşam serbest bırakılan Bingöl'ün Yayladere İlçesi Belediye Başkanı Haşim Akyürek, "Sağlığım yerinde, ancak çok yürüdüm ve çok meşakkat çektim...Benim kaçırılma sebebim, Haşim Akyürek değil, AK Partili oluşum" dedi.

Yayladere'de bir hafta önce terör örgütü PKK üyelerince kaçırılan ve dün akşam saat 20.20'de, ilçenin Sarıtosun kırsalında serbest bırakılan Akyürek, Yayladere'deki Sülbüs Dağı'nı turizm merkezi yapmak için bir yılı aşkın süredir çalıştığını belirterek bir hafta önce, Almanya'dan gelen bir yakını ile birlikte bu dağa gittiklerini, dönüşte kaçırıldığını söyledi.

Akyürek, şöyle devam etti: "Bayağı yürüdük. Nazimiye, Pülümür ve Kiğı bölgelerine götürüldüm. Bana iyi davrandılar. Sarıtosun Mahallesi Hersek mezrasında serbest bırakıldım. Evime geldim, mutluyum. Meclis İdare Amiri Fevzi Berdibek, İçişleri Bakanı ve Başbakanımız arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Benim kaçırılma sebebim, Haşim Akyürek değil, AK Partili oluşum."

Akyürek, kendisini alıkoyanların, meselenin gündem oluşturmasını istediklerini söyledi. Alıkonulduğu süre içinde toprakta yattığını anlatan Akyürek, "Kalp hastası olduğumu öğrendiler ve beyaz et verdiler. Kahvaltıları zengindi" diye konuştu.

Akyürek ayrıca, alıkonulduğu süre içinde, Tunceli'de kaçırılan Er Coşkun Kırandi ile karşılaşmadığını, ancak kendisini serbest bırakan kişilerin, er Kırandi'yi de en geç cuma günü serbest bırakacaklarını söylediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber