Yeni yasa da müebbetten kurtaramadı

Hakkında müebbet hapis cezası verilen ve cezası yeni onaylanan Yetişti Konya'da yakalanarak tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 2004 yılında düzenlenen bir operasyonda adam öldürme, yaralama ve yağma suçlarından gözaltına alınarak tutuklanan Yüksel Yetişti, yeni yasa ile cezası onaylanmadığı için tahliye edilmesinin ardından serbest kalmıştı. Hakkında müebbet hapis cezası verilen ve cezası yeni onaylanan Yetişti Konya'da yakalanarak tutuklandı.

Karaman'da 10 Şubat 2004'te Süleyman Erbay'ı tabancayla öldürdüğü iddia edilen ve çok sayıda yaralama, çek senet tahsilatı gibi olaylara karıştıkları iddia edilen bir çeteye o tarihlerde Konya'da baskın yapılmıştı. Kaleşnikof ve silahlarla yakalanan çete üyesi 14 kişi tutuklanmıştı. Yargılama sonunda bunlardan Kürşat Altıner, Atilla Demir, Ali Çevikler, Abdullah Ünver, Yüksel Yetişti geçen yıl Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbetle, diğer şüphelilerde 10 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Yargıtay usulden cezayı bozunca müebbet hapisle cezalandırılan sanıklar 2011 yılında çıkan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) ağır cezalık suçlarda tutukluluk sürelerini 5 yılla sınırlayan 102'nci maddesinden yararlanarak tahliye olmuşlardı.

Mahkeme heyeti sanıklar hakkındaki cezaları vermesinin ardından Yargıtay tarafından cezalar bu kez onaylandı. Erbay'ın öldürülmesi, başka kişilerin yaralanması, yağma, çek ve senet imzalatmak suçlarından dolayı yargılanan sanıklardan Yüksel Yetişti'e cinayetten dolayı yine müebbet hapis cezası verildi. Yargıtay'ın onaylamasının hemen ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Yetişti, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yakalanan şüpheli Adliyeye çıkarılmasının ardından cezaevine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber