Vali Yenigün yaralı askerleri ziyaret etti

Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Akarsu Jandarma Karakolu'nda sabah saatlerinde terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda 2 askeri personel yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri personelleri hastanede ziyaret eden Erzincan Valisi Selman Yenigün, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Yenigün, olayın gerçekleştiği bölgede operasyonların devam ettiğini söyledi.

Olay, Refahiye ilçesine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Akarsu Jandarma Karakolu'nun bulunduğu bölgede meydana geldi. Sivil aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Araçta bulunan Uzman Çavuş İbrahim İpek ile Halit Demirci yaralandı. Yaralı askerler Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Erzincan Valisi Selman Yenigün olayla ilgili şu açıklamada bulundu: ?Bugün sabah 06.35 civarında ilimiz Refahiye ilçesi Akarsu karakolunda görev yapan 2 uzman arkadaşımız kendi özel araçlarıyla il jandarma komutanlığına gelmekte iken, Akarsu karakolu ile anayol arasındaki bir bölgede el yapımı patlayıcı dediğimiz uzaktan kumandalı bir mayına maruz kalıyorlar. Bu esnada 2 uzman arkadaşımız hafif yaralanıyor. Derhal ambulans ile hastaneye getirilerek hekim arkadaşlarımız müdahaleyi yapıyor. İl jandarma komutanımız olayın nasıl gerçekleştiğini tespit etmek ve arama tarama faaliyetleri ve operasyon yapmak üzere bölgedeler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber