Manisa şehidini sol yolculuğuna uğurladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin (27), memleketi Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit cenazesi, Alaşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Sarıgöl ilçesine bağlı Yeşiltepe köyündeki baba ocağına sabah saatlerinde cenaze aracıyla getirildi. Daha sonra Siteler Mahallesi Camisi'ne götürüldü. Cami avlusunda tabuta şehidin annesi, babası, eşi ve ağabeylerinin sarılarak ağlaması, orada bulunanları da ağlattı. Şehit annesi Hüsniye Şahin, ?Muhammedim'e üç aylık hamileyken eşim, ?Çok çocuğumuz var, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne gidip bunu aldıralım.' dedi. Meğer şehit doğuracakmışım.? diye konuştu.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın kıldırdığı cenaze namazına şehidin babası Rıfat, annesi Hüsniye, eşi Emine, 6 yaşındaki oğlu Kazım Erdil, ağabeyleri, AK Parti milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir, MHP Milletvekili Erkan Akçay, CHP Milletvekili Hasan Ören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, askerî erkân ve binlerce vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bakanlıklar ise çelenk gönderdi.

Namazın ardından şehidin tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracına kadar taşındı. Namaza katılan binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehide uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Şehit Şahin, Yeşiltepe köyü mezarlığında toprağa verildi. Ailesinin altı çocuğunun en küçüğü olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin, evli ve bir çocuk babasıydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber