Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yaz kursları büyük ilgi görüyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yurt içinden ve yurt dışından gelen öğrencilere yönelik düzenlediği yaz kursları büyük ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlenen kurslar hakkında bilgi veren Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ?Kosova Türk Öğretmenler Derneği ve üniversitemiz işbirliğiyle 2005 yılından bu yana, ülkelerinde Türkçe eğitim veren Kosovalı öğretmenler yaz aylarında üniversitemiz tarafından çeşitli konularda düzenlenmiş eğitim seminerine katılıyor. Yaklaşık iki hafta boyunca devam eden bu seminerlerde Kosovalı öğretmenler üniversitemizin tüm imkanlarından yararlanarak hem eğitim alıyor hem de Samsun ve çevresini gezip tanıma imkanı buluyor.? dedi.

Rektör Akan, Kerkük Üniversitesi Bahçe Bitkileri ve Zootekni Bölümü'nde okuyan 52 öğrencinin Ziraat Fakültesi'nde staj yaptığını belirtti. Akan, OMÜ'nün Kerkük Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte çalışmasından ve öğrencilere staj dönemlerinde ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yabancı Diller Yüksek okulunun faaliyetlerine de değinen Akan, ?Yaz döneminde Gürcü öğrencilere yönelik Türkçe kursu düzenliyoruz. Kurs kapsamında Gürcü öğrenciler de ülkelerini tanıtmak amacıyla Gürcü Günü düzenliyor. Düzenlenen aktivitelerle Türkçeyi öğrenme fırsatı bulan Gürcü öğrencilerle karşılıklı kültür alışverişi en üst düzeyde yaşanıyor.? dedi.

Sosyal Destek Programları (SODES) hakkında da bilgi veren Akan, şunları söyledi: ?SODES kapsamında Batman Valiliği, Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile ülkemizin doğusundan, Batman'dan ve çevre illerden gelen öğrenciler için OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu desteğiyle, İngilizce yaz kampı düzenlendi. 45 gün boyunca üniversitemizde İngilizce eğitim alan öğrenciler sertifikalarını aldı. Ayrıca Selanik'in Aristoteles Üniversitesi Pedagoji Bölümü'nde okuyan 11 Batı Trakyalı öğrenci, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile bu yaz dil eğitimi için OMÜ'ye geldi. Türk dili ve tarihi ile öğretmenlik formasyonu çerçevesinde ölçme değerlendirme ve iletişim becerileri dersleri alan öğrenciler de 62 saatlik ders programı sonunda katılım belgelerini almaya hak kazanacaklar."

Prof. Dr. Hüseyin Akan, Arnavutluk'un başkenti Tiran şehrinde bulunan Vitrina Üniversitesi'nden öğretim üyeleri ve öğrencilerin, OMÜ Tıp Fakültesi'ne staj görmek için geldiklerini belirtti. Akan, 4 öğretim üyesi ve 59 üniversite öğrencisinden oluşan 63 kişilik kafilenin yapılan eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde bir ay boyunca üniversitede bulunarak eğitim alacaklarını söyledi.

Türkiye'nin çeşitli illerini gezerek, şehirlerin kültürel ve coğrafi zenginliklerini tanımayı hedefleyen 14 farklı ülkeden 20 kişilik öğrenci gruba Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin tanıtımının yapıldığını belirten Rektör Akan, şöyle devam etti: ?Ağustos ayının başında Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi'nden 50'ye yakın öğrenci ve uzman OMÜ Tıp Fakültesi'ne yaz stajına gelecek. Şu anda 850 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitim almaya devam ediyor. Son dört yılda yabancı uyruklu öğrenci sayımız yüzde 1'den, yüzde iki buçuk oranına doğru bir artış gösterdi. Hedefimiz bu artışı çok kısa zamanda yüzde 5 oranına çıkarmak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu güne kadar eğitimle ilgili hiçbir projeyi geri çevirmedik. Üniversitemizin uluslararası bir üniversite, bir dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmaları ve kültür alışverişi açısından yaz aylarında düzenlenen bu tür kursların son derece önemli ve yararlı olduğuna inanıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber