Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu

9 yıl hapiste boş yere yatan ve çıktığında hakkını arayan Sadettin Şam'ın şimdi ise dolandırıcılar peşini bırakmıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum'da yaşayan Sadettin Şam, suçsuz yere hapise atıldı ve 9 yıl sonra suçsuzluğu anlaşılınca pardon denilip tahliye edildi. 2001 yılında kimliğini kaybeden Şam'ın başına gelmeyen kalmadı. Denizcilik yapan Şam'ın cüzdanını kaybetmesi 9 yılına mal oldu. Cüzdanını dolandırıcılara kaptıran Şam, hiç haberi olmadan kurulan bir şirketin sahibi olarak gösterildi, adına alınan çekler yüzünden hapishaneye girdi. Silivri Cezaevinde yatan Şam, içerideyken annesini, babasını ve ailesini kaybetti. Yıllarca hapiste yatan talihsiz adam suçsuz olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı. Şam parası olmadığından dolayı hukuk mücadelesini devam ettirememiş ve bir çay ocağında çalışmaya başlamıştı. Çalıştığı iş yerinden de kovulan ve parasını alamayan Şam'ın şanssızlık yakasını bırakmadı. Çıkan haberlerin ardından telefonu susmayan Şam'a para teklif edilip vekalet istenmeye başlandı. 10 bin TL para ve cep telefonu hediye eden bazı şahıslar ise "Senin işlerini hallederiz ama bize vekalet vermen lazım" diyerek para ile vekaletini almaya çalıştı. Bu durumdan korkan Şam çareyi ilçeyi terketmede buldu. Yeni kurduğu hayatı terk eden şansız adam başka bir şehirde umut aramak için yola çıktı.

Otogarda otobüs bekleyen Şam Devletin kendisine yardımcı olacağına inandığını belirterek, "Ben iş arıyordum. Avukatlar beni sürekli arıyorlar. Bana diyorlar ki vekaletini ver bize, yardımcı oluruz biz sana ve bana para veriyorlar vekaletim karşılığında. Bende paralarını almıyorum vekaletnamemi de vermiyorum çünkü tanımıyorum, güvenemiyorum.

Arkamda kimsem yok Annem yok, babam yok, evim yok, yurdum yok ama Devletimin bana yardımcı olacağına da eminim. Bodrum'dan ayrılıyorum iş aramaya gidiyorum. İşte bulamıyorum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Çay ocağında çalışıyordum paramı alamadım oradan da ayrıldım. Artık her yerde iş arıyorum. Birde şimdi avukatlar çıktı. Bana gelip 5 - 10 bin lira arasında para veriyorlar sen bize sonra verirsin diyorlar.

Tanımadığım insanlar sürekli arıyorlar beni ve bende sizi tanımıyorum güvenemiyorum diyorum. Bende vekaletnamemi kimseye vermiyorum.

Birkaç yerden 6-7 avukat aradı beni. Dün akşam bana bir otel yardım etti. Otellerinde kaldım. Şimdi artık ne gidecek yerim var ne kalacak bir evim. 3 lira param var sadece, parasız pulsuzum nereye gideceğimi ve ne yapacağım bilmiyorum. Artık sadece devletimizden yardım bekliyorum. Son olarak söyleyeceğim şey Önce hayatımı çaldılar şimdi ise haklarımı çalmak istiyorlar"dedi

Daha sonra Şam bir otobüse binerek Bodrum'dan gözleri yaşlı bir şekilde ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber