Bayburt'ta Ramazan pidelerine zabıta kontrolü

Ramazan ayının gelmesiyle denetimleri sıklaştıran zabıta ekipleri, fırınlarda pide gramajı ve, tatlı üretimi yapan işletmelerde de sağlıklı üretim ve hijyen denetimi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan pidesinin hangi şartlarda nasıl yapıldığını kontrol eden belediye ekipleri, şehir merkezindeki bazı fırınlarda; gerek pide rayici, gerek pide gramajı ve gerekse sağlığa uygunluk denetimi gerçekleştirdi. Özellikle gıda tüketimine yönelik üretim yapan işyerlerinde çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihinin geçip geçmediği yolunda kontroller yapan ekipler, kontrol esnasında eksikliği tespit edilen işletmelere ceza keserek, var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda işletme sahiplerine uyarılarda bulundular.

Denetimler hakkında bir değerlendirme yapan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Halkımızın menfaatlerini ve sağlığını korumak için ekiplerimizle sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Ramazan ayının gelmesiyle fırınlarda denetimlerimizi sıklaştırdık. Fırınlarda pide gramajlarını tartıp, genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyoruz. Halkımızın rahat ve güvenli tüketim hakkına riayet edilmesi için denetimlerimize devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber