Köpek, sahibini ayının elinden aldı

Erzurum'da ayının saldırdığı çobanın hayatını köpeği kurtardı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne bağlı Akören Köyü'nde ayının saldırdığı 32 yaşındaki çoban Filit Çelik, köpeği 'Beraz' sayesinde ölümden kurtuldu.

Hınıs'ın Akören Köyünde çobanlık yapan evli 3 çocuk babası Filit Çelik, 16 Temmuz günü sabah saatlerinde bir ayının saldırısına uğradı. Sol kolu kırılan ve vücudunun birçok yeri parçalanan Filit Çelik, köylüler tarafından yarı baygın halde kanlar içinde bulundu. Çelik, Hınıs Şehit Yavuz Yürekseven Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Durumu ağır olan Filit Çelik, Erzurum'dan gönderilen ambulans helikopterle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre yoğun bakımda tutulan Filit Çelik, daha sonra ortopedi servisinde tedavi altına alındı.

'DEVLET AYILARINA SAHİP ÇIKSIN'

Yaşadığı o korkunç dakikaların gözünün önünden gitmediğini belirten Filit Çelik, hayatını 2 aylıkken alıp beslediği Beraz adlı köpeğine borçlu olduğunu söyledi. Yaylada koyun otlatırken dereye indiğini belirten çoban Çelik şunları anlattı:

"Çalıların arasından birden fırlayan ayı bana saldırıp yere düşürdü. can havliyle köpeğime seslendim Yanımıza gelen köpek havlayarak ayıyı oyalarken ben sürünerek uzaklaşıp canımı kurtardım. Koyunların ekili tarlalarına girmesi üzerine şüphelenen köylüler gelip beni yarı baygın bir halde buldu. Hastaneden çıktığımda hayatımı kurtaran köpeğime sıkıca sarılacağım. Dağlarda ekmeğimi onunla paylaşırdım. Artık yemeğin çoğunu ona vereceğim. Çünkü o olmasaydı ayı beni öldürürdü. Çocuklarım ve eşim sahipsiz kalırdı. Benim gibi ayıların saldırısına uğrayan çok sayıda mağdur var. Kimi ölmüş, kimi de benim gibi ağır yaralanmış. Koruma altında olan bu ayılardan birini öldürmenin bedeli ise çok ağır. Ama onlar bizi istediği zaman öldürebiliyor. İnsanın, hayvan kadar yaşama hakkı yok mu? O zaman devlet ayısına sahip çıksın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber