Kamu ihale sistemi değişti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname ile katsayı belirlenirken, esas alınan fabrikaların özelleştirilmesi veya malzemenin bu fabrikalarda üretimden kaldırılması durumunda, bu fabrikaların yerine en yakın olan ya da idarece uygun görülen fabrikalar esas alınacak. Malzeme fiyat farkı hesabında da bu esaslara göre hareket edilecek.

Üreticiden temin edilecek malzemeleri düzenleyen hükümde yapılan değişiklik ile de yıl içinde meydana gelen artış ve eksilişlerin hesabında, betonarmede kullanılan düz ve nervürlü demir ve çelikler ile hasır çelikler, üretilmekte olan ve idaresince tasdikli projesine göre fiilen kullanılan demir çap ve türleri esas alınmak suretiyle işyerine en yakın olan ya da idarece uygun görülen fabrika esas alınacak.

Kararname ile getirilen yeni esaslar, 1 Ocak 2003 tarihinden önce ihale edilmiş, ihale edileceği ilan edilmiş ya da yazılı olarak duyurulmuş olan ve sözleşmelerde belirtilen işlerin 1 Ocak 2004 tarihinden sonraki imalatlarında uygulanmak üzere bugün yürürlüğe girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber