Necmettin Erbakan Üniversitesi, başarılı öğrencilere burs verecek

Necmettin Erbakan Üniversitesi, bünyesinde bulunan fakülteleri LYS puanına göre ilk 3'te kazanan öğrencilere başarı bursu vereceğini duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Necmettin Erbakan Üniversitesi yönetimi kendi fakültelerine yüksek puanla yerleşecek öğrencilere hayırseverlerin desteği ile başarı bursu vermeyi kararlaştırdı. Buna göre, 2012 LYS'de yüksek puan alarak Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilerden, her fakültede en yüksek puanlı olan 3 öğrenciye öğrenimleri süresince boyunca başarı bursu verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, ?Amacımız kaliteli öğrencileri üniversitemize ve Konyamıza çekmektir. Pek çok vakıf üniversitesi başarılı öğrencileri çekebilmek için ciddi burslar ve teşvikler sağlıyor. Biz devlet üniversitesi olarak doğrudan kendi kaynaklarımızdan burs veremiyoruz. Ancak şehrimizdeki hayırseverlerle işbirliği yaparak, bu bursları temin edeceğiz.? dedi.

Başarı bursunun 2012 ÖSYM tercih kılavuzunda da yer aldığını belirten Prof. Şeker, bu yıl Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakültelerine ilk kez öğrenci alınacağını dile getirdi. Üç fakülteye yaklaşık 1200 öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini ifade eden Rektör Şeker, Meram Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültelerinin ise köklü geçmişe sahip olduklarını vurguladı. Rektör Şeker, ?Türkiye'nin her yerinden kaliteli ve bilinçli öğrencilerimizi üniversitemize çekmek istiyoruz. Öğrenci odaklı bir eğitim hedefliyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ve güzel insanlar yetiştirmek istiyoruz.? açıklamasında bulundu.

2012 ÖSYM Kılavuzu'nda üniversitenin başarı bursu hakkında şu ifadeler yer alıyor: ?Necmettin Erbakan Üniversitesi Fakültelerine yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerin giriş puanı esas alınarak, her fakülteye en yüksek puanla yerleşen ilk üç öğrenciye asgari ücretin yüzde 50'sinden az olmamak üzere Üniversite Yönetim Kurulu'nca belirlenecek miktarda başarı bursu verilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber