Çiftçiler buğdayı TMO'ya randevu alarak satıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yozgat'ta da randevu sistemine geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uygulamanın başlamasıyla çiftçiler hububat ürünlerini internetten randevu aldıktan sonra kuruma getirerek satış işlemlerini gerçekleştiriyor.

Buğdayını 24 Temmuz itibariyle randevulu sisteme geçen TMO'ya internetten randevu aldıktan sonra getiren çiftçiler, bir gün içerisinde ürününü teslim ediyor. Ofisten randevu almadan ürününü getiren çiftçiler ise saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Çiftçiler randevu uygulamasını beğenirken, randevu almadan gelen çiftçiler ve nakliyeciler sisteme eleştiriler yöneltti. Her köyde internetin olmadığını bu sebeple randevu alamadıklarını belirten çiftçiler, "Köylerde internet yok, biz çiftçilerin büyük çoğunluğu bilgisayar dahi görmemiş ve kullanmamıştır. Randevuyu nasıl alacağız. Biz geldik ofis önünde bekliyoruz, randevu alan çiftçiler ürünlerini bizden önce satıp gidiyor. Şuan sistem yeni olduğu için tam oturmamış." şeklinde eleştirilerde bulundu.

Aldıkları randevu tarihinde ürünlerini sıra beklemeden kolayca teslim ettiklerini belirten bazı çiftçiler de "Randevu sistemi çok iyi. Bizler dün internet üzerinden randevumuzu aldık. Fakat herkes alamadığı için randevuyu ofis önlerinde tartışmalar yaşanıyor. Çiftçiler uygulanan randevu sistemine uyarsa çok güzel olur. Ancak bunun tam rayına oturması için biraz zaman geçmesi gerekir. Bizler randevu sisteminden memnunuz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber