Keçiören Belediyesi'nden gazi ve şehit ailelerine iftar

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören, Estergon Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de katıldı. Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Şehitlerimizin gazilerimizin evlatları ve aileleri bizim de evladımız, bizim de ailemizdir." dedi.

Şehit ailesi olmanın herkese nasip olmadığını ifade eden Başkan Ak, "Bu vatan için, milletimiz için, dinimiz için hayatını feda etmiş değerli şehitlerimizi en derin şükranlarımızla ve Allah'ın rahmetiyle anıyoruz. Onların aileleri ve evlatları bizim de ailemiz bizim de evladımızdır. Bu vatan uğruna kendilerini siper etmiş olan değerli gazilerimize de millet olarak şükran borçluyuz. Bu şükranımızın bir ifadesi olarak sizlerle beraber iftar yapmak istedik. Sizlerle birlikte olmaktan da büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Şehitlik Allah katında öyle bir onurdur ki, karşılığı cennettir. Peygamber Efendimiz (SAV)'e komşu olmaktır.Şehitlik herkese nasip olmuyor. Şehit ailesi olmak; şehit evladı, annesi, babası olmak bir ayrıcalık, bir başka güzelliktir. İnşallah onların şefaatleri bizlere de nasip olur. Dualarımızı hiçbir zaman eksik etmemeliyiz." şeklinde konuştu.

İftar programında şehit ve gazi çocuklarına geleneksel Osmanlı macunu ikram edildi.İftarın ardından Başkan Ak, Gazi ve şehit ailelerinin elini tek tek sıkarak uğurladı.

ÖZBEK KÜLTÜRÜ KEÇİÖREN'DE SERGİLENDİ

Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin altıncı gecesine Özbekistan konuk oldu.

Dünya'nın Ramazanını Keçiören'e taşıyan 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin altıncı gecesinde konuk ülke Özbekistan oldu. Özbekistan'a özgü oyunların sergilendiği ve parçaların seslendirildiği gecede Özbek rüzgarı esti. Keçiören'deki Özbekistan Gecesi'ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Özbekistan'dan gelen konuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov' a katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Büyükelçi Kadirov ise Başkan Ak'a el işlemesi Özbek milli kıyafeti ile Semerkand meydanını tasvir eden bir hediye verdi.

Özbekistan Gecesi'nde Özbekistan Halk Dansları Grubu'nun gösterileri eşliğinde solistler tarafından Özbek şarkıları seslendirildi. Birbirinden güzel Özbek danslarının sahnelendiği gecede gösteriler, katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Program sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov birlikte Özbekistan evinin açılışını gerçekleştirdi. Gecede ayrıca konuklara Özbek pilavı ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber