Katı atık depolama tesisi geçici kabulü yapıldı

Niğde'de Düzenli Katı Atık Depolama tesisinin geçici kabulü yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle yaz aylarında yaydığı koku ile büyük şikayetlere neden olan Efendibey Mahallesi bölgesindeki çöp depolama alanı da rehabilite edilecek.

Projenin hayata geçirilmesi sonucunda birliğe üye belediyelerinin sınırları içerisinde üretilen evsel katı atık ve sterilize edilen tıbbi atıklar düzenli olarak depolanacak.

Uygulama Projesi çalışması kapsamında, kişi başına üretilen katı atık ve tıbbi atık miktarları ve geri kazanılacak ambalaj atıkları miktarları esas alınarak geleceğe dönük nüfus ve atık projeksiyonları oluşturulmuş ve birinci etap için en az 8 yıl, ikinci etap için en az 9 yıl ve üçüncü etap için de en az 11 yıl hizmet verecek şekilde üç kademeli bir tesis inşa edildi. Yüzde 100'ü tamamlanan Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde 28 yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin metreküp atık depolanabilecek.

Tesisin önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacağını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Düzenli Katı Atık Depolama tesisinin

geçici kabulünü yaptık. Belediye olarak teslim aldık. Şu anda işletilmesi ile ilgili ihale sürecimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştirerek hizmete açacağız. Burada işin önemli boyutu hem Niğde Evleri, hem Efendibey Mahallesi hem de Murat Evler'in olduğu bölgeyi etkileyen çöplüğü kapatıp rehabilite edeceğiz. Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nin Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Eylül ayının başında tesisimizin açılışını yapacağız." dedi. - NİĞDE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber